AHMET BOZAN; AMATÖRLER TÜRK SPORU’NUN KALBİDİR

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ahmet Bozan, 3-9 Ekim arası gerçekleştirilecek Amatör Spor Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya Adana Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, Türkiye Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz ve basın mensupları katıldı.

 

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun düzenlediği toplantıda Mersin’de yaşanan terör saldırısını lanetleyerek söze başlayan Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ahmet Bozan, “Bu olayda şehit düşen kardeşime de Allahtan rahmet diliyorum. Türkiye’nin başı sağ olsun” dedi.

Eylül ayı itibariyle 2022-2023 sezonunun başladığını vurgulayarak söze devam eden Bozan, “Tüm amatörlere ve sporcu arkadaşlara başarılar diliyorum. Umarım Türkiye’ye hayırlı olur. 3-9 Ekim haftasında geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve Türkiye’nin dört bir yanından Amatör Spor Kulüpleri, Amatör Spor Haftası’nda buluşacak. Binlerce belki de milyonlarca çocuğumuzu kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan kurtarıp onlara yeni bir hedef ve uğraş veren, onların sporun içinde devam etmesini sağlayan ve onlara daha iyi bir gelecek çizen tüm arkadaşlarıma ve amatör spor kulübü yöneticilerine de minnettar olduğumu belirtmek istiyorum. Emeği geçen herkese buradan ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE SALON SPORLARIYLA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Bozan, bu sezonun kura çekimini gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “U-12 Futbol ile ilgili konuşuyorum. U-14, U-16, U-18, Birinci Amatör ve Süper Amatör Lig başlama kuraları ile ilgili düzenimizi almıştık. İstişare toplantılarımızı kulüplerimizle yapmıştık. Bundan sonraki süreçte salon sporlarıyla devam edeceğiz. Şu anda U-14, U-16 ve Birinci amatör Ligler başladı. İnşallah 8-9 Ekim’de Süper Amatör Lig’i, 1 Ekim’de U-12’yi ve 5 Ekimde de U-18’i açarak bu sezonu futbol bazından başlatmak istiyorum. Biz Amatör Spor Kulüpleri olarak, bütün arkadaşlarımız dahil bütün branşlarda bize temsil etme yeteneği olan arkadaşlarımızda içimizde olduğu için tüm müsabakalarda olmaya çalışıyoruz.”

“‘AMATÖRLER TÜRK SPORU’NUN KALBİDİR’ DÜSTURU İLE YOLA ÇIKACAĞIZ”

“Amatör spor haftası 3-9 Ekim 2022 tarihleri arasında kutlanıyor. Biz daha erken kutlamayla ilgili uğraşıyoruz. Çok güzel bir sunumla başlayacağız. Bu seneki sloganımız Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’nun kullandığı cümlesi gibi ‘Amatörler Türk Sporu’nun kalbidir’ cümlesi gibi biz de bu düsturu ile yola çıkacağız” diyen Bozan, Amatör Spor Haftası’nı en güzel şekilde kutlamaya çalışacaklarını da vurguladı.

“3. LİG’E ÇIKACAK TAKIMIN ADANA’DAN OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Bal Lig’i Bölgesel Amatör Lig müsabakalarının 2 Ekim tarihinde başlayacağını kaydeden Başkan Bozan sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bütün Adanalıları bu müsabakalara ve diğer tüm müsabakalarımıza davet ediyorum. Bu ligde yani amatörlerin şampiyonlar liginde Adana 1954 FK, Adana Vefaspor, Hadırlıgücü ve Ceyhanspor kulüplerimiz mücadele edecek. Bu hafta sonu başlayacak olan ligde tüm takımlarımıza ayrıca başarılar diliyorum. İnşallah 3. Lig’e çıkacak takımın Adana’dan olmasını temenni ediyorum. Bir şehrin marka değeri önemli. Marka değeri olması nedeniyle önemli olan Sayın Valimizin Önderliğinde yapılacak olan Lezzet Festivali’ne tüm sporseverleri davet etmek istiyorum. Basınımız bize sürekli destek veriyor. Bu sezonda da destek vermelerini rica ediyorum.”

“AMATÖR DENİLİNCE BU AMATÖRLERİN İÇERİSİNDE SADECE FUTBOL OLMADIĞINI GÖZLEMLİYORUM”

Başkan Bozan’dan sonra konuşma yapan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir’de aynı şekilde Mersin’de yaşanan hain saldırıyı kınayarak söze başladı. Ardından Esendemir şu cümleleri kullandı:

“2022-2023 Sezonu’nda Adana’da müsabakalara çıkacak tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Amatör denilince bu amatörlerin içerisinde sadece futbol olmadığını gözlemliyorum. Basketbol, judo, karate, masa tenisi gibi daha birçok bronş var. Bunların salonlarının yeterli olmadığını görüyorum. Birçok kulübümüzün salon tahsisi konusunda bizden destek istiyorlar. Buradan yerel yöneticilerimize seslenmek istiyorum. Bir an önce ilçelerinde yeterli spor salonları, alanları yapmaya davet ediyorum. Bu eksikliğimizin giderilmesinin gençlerimizin spora daha çok ilgi duyması için çok önemli bir etken olduğunu düşünüyorum”

“2022-2023 SEZONUNDA TÜM TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer’de “Öncelikle her yeni sezon yeni hedeflerin yeni rotaların çizildiği bir dönemdir” dedi ve 2022-2023 sezonunda tüm takımlara başarılar dileyerek sözlerini sonlandırdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor