Ahmet Güldal, “Buğday üreticisi mutlu olacak”

ADANA (BÖLGE)-Adana Ticaret Borsası ziyaretinde konuşan Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, “Tarım ürünleri içerisinde en değerli ürün; buğday olacak. Buğdaya pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

“TARIM ÜRÜNLERİ İÇERİSİNDE EN DEĞERLİ ÜRÜN; BUĞDAY OLACAK”

TMO Ticaret Dairesi Başkanı Çağatay Maraş, TMO Alım ve Muhafaza Daire Başkanı Gökhan Gürbüz, TMO Adana Şube Müdürü Mehmet Taylan ile TÜRİB Genel Müdür Yardımcısı Necla Küçükçolak’ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, “Adana tarımın merkezi. Tarım ürünleri içerisinde en değerli ürün; buğday olacaktır. Buğdaya pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin yirmibir buçuk milyon ton buğday üreteceğini hedefleyerek, üreticinin memnuniyetini, sürdürülebilir tarım yapmasını, özellikle kaliteli buğday üretmesini, sertifikalı tohum kullanmasını tavsiye ediyoruz. Arz fazlası ürünlerden kaçınarak ihtiyacımız olan buğday tonajını yeniden yakalamak istiyoruz. TMO ve bakanlık için bu konuda hazırlıklarımız tamdır. Bundan sonraki süreçte buğday üreticisi daha mutlu olacaktır. TMO’nun umumi mağazacılık görevi içerisinde yer alan görevlerinden bir taneside modern depoculuğun geliştirilmesidir. Bu kapsamda Adana en başta öne çıkan ilimiz. Bunda da ATB Başkanı Şahin Bilgiç’in ciddi katkıları var. Kendisine ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

BİLGİÇ, “ATB OLARAK ÇOK İYİ HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

ATB Meclis Başkanı Osman Bağış ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk’ün hazır bulunduğu ziyarette üreticilerin ve üyelerinin her zaman yanında olduklarını söyleyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “TMO Genel Müdürümüz ziyaretiyle bizleri şereflendirdi. Borsamızla alakalı güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyoruz. Ekibimizle birlikte Türkiye’nin en modern ve kapsamlı borsasını Adanaya yaptık. Lisanslı Depolarıyla, laboratuvarlarıyla örnek teşkil edecek bir enteğre ticaret borsasını Adanaya kazandırdık. Bölgemizde on bir tane lisanslı depo var. Doluluk oranı çok yüksek. Kotasyonumuzda çok fazla ürün bulunuyor. ATB olarak çok iyi hizmet vermeye devam ediyoruz.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor