AHMET ÖZDAĞ, MİLLİ SPORCU YETİŞTİRİYOR

Adana’nın Türk sporuna kazandırdığı isimlerin başında gelen Milli Tekvando antrenörü Ahmet Özdağ, geçmişte olduğu gibi gelecekte de nitelikli ve vizyonu geniş sporcuları ay yıldızlı formayı giydirmek için yine yoğun mesailer harcıyor.

Türkiye’nin en uzun boylu tekvandocusu olan Sergen Curabaz, bilindiği üzere kazanmadık madalya bırakmazken, hem üniversiteler aramsı hem de Avrupa’da adından sıkça söz ettirmişti. Sergen’in milli forma altındaki başarısında da en büyük etken antrenörü Ahmet Özdağ oldu. Şimdi o Özdağ, altyapısından yetiştirdiği yeni isimlerle de tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Tekvando sporunda Adana’nın en önemli antrenörlerinden biri olan Ahmet Özdağ, kendi kulübü olan mavi lacivertlim Spor Kulübü’nün yanı sıra son dönemlerde Adana Demirspor Kulübü tekvando branşındaki başarılarıyla öne çıktı. Özdağ’ın sporcuları yapılan organizasyonlarda sürekli başarı kürsüsüne çıkarken altyapıdan yetiştirdiği genç sporcuların artan ivmesi dikkatlerden kaçmadı.

Adana’nın dövüş sporlarında çok önemli bir konumda olduğunu belirten milli antrenör Ahmet Özdağ, “Geçmişte hem erkek hem de kadınlardaki sporcularımızın başarılı olması bizleri çok mutlu etti. Tabi ki milli forma altında onları müsabakalarda görmek bizleri onurlandırıyor. Ama kesinlikle bunlar bizim için yeterli değil. Altyapımızdan yetiştirdiğimiz isimlerle daha çok madalyalar olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

HABER: İRFAN İŞİSAĞ

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor