AK PARTİ ADANA VE DİĞER BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI YARIN AÇIKLIYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanlığına Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir’in aday gösterileceğine kesin gözüyle bakıldığı bildiriliyor.

 

(HABER MERKEZİ)-AK Parti, 14 Ocak’ta gerçekleştirilmesi planlanan ancak 9 şehit haberi nedeniyle ertelenen Belediye Başkan adaylarını  18 Ocak Perşembe günü yapacak toplantıyla kamuoyuna açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamayı yarın 14.00’te ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek toplantıda  başta Adana olmak üzere Ankara ve izmir dahil kalan 48 ilin belediye başkan adayını açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana için açıklayacağı isim merakla beklenirken, Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet  Fatih Kocaispir’in adının Adana Büyükşehpir Belediye Başkan adayı olması yönünde çıkmasına kesin gözüyle bakıldığı bildiriliyor.

AK Parti, 7 Ocak’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında 15’i büyükşehir olmak üzere 26 belediye başkan adayını açıklamıştı. Geriye kalan illerin geçen 15 Ocak Pazartesi günü açıklanması kararlaştırılmış, daha sonra tarih, 14 Ocak’a çekilmişti. Ancak Irak”ın  kuzeyinde verilen 9 şehit nedeniyle de toplantı  ve aday açıklaması ileri bir tarihe ertelenmişti.

İstanbul’da olduğu gibi Ankara’daki aday tanıtım toplantısında da ilçe belediye başkan adayları açıklanmayacak. Ocak ayının sonunda tüm adayların kamuoyuna tanıtılacağı ayrı bir program düzenlenmesi planlanırken, ilçeler için ayrı bir program düzenlenecek. Öte yandan ayrı bir programla açıklanması beklenen seçim beyannamesinin de aday tanıtım programında açıklanabileceği söz konusu olduğu gelen haberler arasında yer aldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor