AK PARTİ’DE YEREL SEÇİM TAKVİMİ BAŞLADI

(HABER MERKEZİ)-AK Parti’de belediye başkan aday adaylarının 9 Kasım tarihinden itibaren başvuru yapabilecekleri,  17 Kasım’a kadar devam edeceği ve  19 Kasım’da elektronik ortamda temayül yoklaması yapılacağı açıklandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Adana Milletvekili Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu,   Ömer Çelik, Seçim İşleri Genel Başkanlığı’na seçim için yetkinin verildiğini açıkladı.

Ömer Çelik, yerel seçim takvimine ilişkin “Seçim işleri başkanlığımız seçim takvimi için yetki istemiştir. Yetki verilmiştir. Takvimin nasıl işleyeceğine dair çalışmalar tamamlanıp paylaşılacaktır. Bu yetkilerin verilmesi ile seçim takvimi başlamıştır. Adayların ne zaman başvuracağına dair bir iki gün içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır” demişti. AK Parti, yerel seçim için aday aday başvurularını 9-17 Kasım’da alacak, 19 Kasım’da elektronik ortamda temayül yoklaması yapacak.

Bu kapsamda AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu yerel seçimlere ilişkin MKYK’ye yetki verdi. Toplantıda ayrıca aday usul esasları ile teşkilat yoklama usul esaslarına ilişkin kararlar da alındı. Aday müracaatları çevrim içi yapılabilecek. Temayül yoklamalarında da dijital sistemden yararlanılacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor