AKAMDER FARKINDALIĞI

HABER: Güleser KELEŞ

ADANA (BÖLGE)-AKAMDER; Vergi Dairesi Grup Müdürleri Ahmet Balıkçı, Ömer Kılıç, İhtisas Vergi Dairesi Müdürü Zihni Erdoğan ve DENGE Arabuluculuk Merkezi yetkilileri Arb. Av. Ayşe Çolak, Arb. Av. Bahadır Eraslan, Arb. Av. Damla Keskin Kızak, Arb. Av. Gamze Lamba Apaydın, Arb. Av. İbrahim Emre Ediboğlu, Arb. Av. Murat Gülsün, Arb. Av. Tuba Kastal katılımıyla üyelerine Vergi Dairelerinde yaşanan sorunların tespiti ve çözümü ile birlikte Arabuluculuk hizmetlerinin Sektörle alakalı yönünü ele alarak bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu “Dernek olarak İnşaat sektörünün Kamudaki gelişiminin süre bilmesi için süreçteki gelişmeleri takip etmekte kararlı yol izlemektedir. Bu anlamda davetimize icabet ederek bizleri bilgilendiren Vergi Dairesi yetkilileri ve Denge Arabuluculuk merkezi yetkililerine teşekkür ediyorum. Üyelerimizin sorunları ve mevzuatlardaki gelişmeleri öğrenmek açısından bu bilgilendirme istişarelerine devam ediyoruz. Faydaları tartışılmaz olan bu bilgilendirmeler sektör temsilcileri olarak bizlerin gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır.” Dedi.

Vergi Dairesi Grup Müdürleri Ahmet Balıkçı, Ömer Kılıç, İhtisas Vergi Dairesi Müdürü Zihni Erdoğan toplantıda Sektöre ait sorunları dinledi. Çözüm noktasında Mevzuatın gerekliliklerine uymanın özellikle zamanında yapılmasının hak kaybını önleyeceğini akabinde sorunlar oluşmadan çalışmaların sürebileceğine dikkat çektiler. Ancak bürokrasi ve inceleme süreçlerinin sıkıntı yarattığını ama bundan sonra sektörle ilgili işlemlerde azami gayret gösterileceğine işaret ederek, İnşaat Sektörü her alanda lokomotif sektör olarak Devletimiz ede Vergi konusunda önemli katkılar sağlayan Vergi mükelleflerimizdir. Bu sektörün yaşayabilmesi gelişmesi ve büyümesi de önemlidir.

Denge Arabuluculuk Merkezi yetkilileri hizmet olarak “İhtilafların çözümü için arabulucuya başvuruların çoğalmasının sağlanması, Kazan kazan yönteminin doğal sonucu olarak da toplumsal barışa katkı sağlanması, Alternatif çözüm yolu olarak Arabuluculuğun yaygınlaştırılması sonucu, mahkemelerin iş yükünün azalmasına katkıda bulunmak, Arabuluculuk hizmetlerinin kurumsal bir çatı altında ve donanımlı bir ekip ile yapılmasının sağlanması, Toplumda, Alternatif çözüm yolu olarak Arabuluculuğa olan güvenin sağlanması yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladılar. Ancak sektör olarak iş ve işçi sorunlarında merkez olarak büyük adımlar attıklarını bu anlamda Sektörün temsilcilerinin yanında olduklarını vurguladılar. Hak kaybının işçi işveren açısından yarattığı sorunlar Merkezimizin Arabuluculuğu ile kısa sürede çözüme ulaştırılmaktadır. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor