Akar hedeflerini açıkladı

HABER: İLKER UÇAK

ADANA (BÖLGE)-Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanlığına aday olan Kemal Akar ve ekibi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti.

ÇGC Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette, seçilmeleri halinde hayata geçireceği projeler hakkında bilgi veren Kemal Akar, öncelikle seçimlerin demokrasi ve emekliler adına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Akar; 17 Temmuz’da yapılan TÜED Yüreğir Seçimleri’nde nahoş hadiseler yaşandığına dikkat çekerek, TÜED Adana Şube Seçimleri’nin emeklilere yakışacak olgunlukta ve demokratik ortamda gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

Seçimlere sarı listeyle gireceğini açıklayan Kemal Akar, emeklilerin hür iradesiyle seçilmeleri halinde öncelikli olarak dersane, burs ve tüketim kooperatifi gibi projelere öncelik vereceklerini ifade etti. Diğer adaylardan farklı olarak kendisinin projeleriyle yönetime aday olduğunu söyleyen Akar; seçimde oy kullanacak emeklilerin; öncelikle isimlerden çok projeleri değerlendirmesini istedi.

Halen TÜED Adana Şubesi’nin uhdesinde bulunan bir taşınmazın dersane olarak kullanılabileceğini, kendilerinin eğitime büyük önem verdiklerini, emeklilerin çocuklarının eğitim hayatlarına destek verebilmek adına burs konusuna önem verdiklerini söyledi.

65 yaş altındaki emeklilerin ücretsiz kentkart alabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi nezdinde harekete geçtiklerini, bu konuda gerekli adımları attıklarını, seçimin ardından hayata geçirme uğraşında olacaklarını ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan bu konuda yardım sözü aldıklarını açıkladı.

Kemal Akar ikincil olarak tüketim kooperatifi konusuna ağırlık vereceklerini, Yüreğir ve Seyhan’da emekliye hizmet verecek iki market kuracaklarını söyledi. Her geçen gün alım gücü düşen emeklinin yararlanacağı ve uygun fiyatlarla alışveriş yapabileceği bu marketlerin, emeklinin mutfağına destek olacağını söyleyen Akar; seçimlerin bayrak yarışı olacağını söyleyerek, “Kazanan emekli kardeşlerim olacak” dedi.

Ziyarete; Mehmet Ökten, Ahmet Savak, Seda Aktı, Enver Aydın, S.Zeynep Baltacı, Selahattin Çoban, Mehmet Çevik, Mehmet Yaşar Sönmez ve Tekin Karakuş’un da katıldığı ziyaret sırasında söz alan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; seçimde yarışan tüm adaylara eşit mesafede olduğunu belirterek, adayların emeklilerin sorunlarına ışık tutacak projelerle seçime girmesinin en başta emeklinin yararına olacağını ifade etti.

Emeklilerin yaşam seviyelerinin yükselmesi, saygın ve insanca yaşam sürebilmeleri, sosyal aktivitelerin yanı sıra kültürel faaliyetlerle de yaşamlarının geri kalan bölümlerinde rahat ve huzurlu olabilmelerini sağlayacak projelere ihtiyaç olduğunu, emeklilerin sorunlarının çözümü noktasında gerçekten çalışacak, bu amaç doğrultusunda zaman ayıracak ve TÜED Adana Şubesi olarak diğer şubelere örnek olacak projelere imza atacak kadroların işbaşına gelmesini arzuladıklarını ifade etti.

Başkan Esendemir; yaşamlarının en verimli çağında ülke ekonomisine katkı koyan ve şimdilerde emekli olarak yaşamlarını sürdüren sayıları azımsanmayacak oranda emeklinin; kendilerini en iyi şekilde temsil edecek ve hizmet üretecek isimleri seçme noktasında projelere ve liyakata bakarak değerlendirme yapacağına inandığını dile getirdi.

Başkan Esendemir, TÜED Adana Şube Başkan Adayı Kemal Akar ve yönetimine başarılar diledikten sonra seçimlerin emekli camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor