AKAY, ÇGC’Yİ ZİYARET ETTİ

(HABER MERKEZİ)-Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Basın Yayın Müdürü Gökhan Üney’le birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu, Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya ve yönetim kurulu, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şube Başkanı Mustafa Boz  ve yönetim kurulu ile basın emekçileriyle ÇGC Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. Seyhan Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Akay, Seyhan’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirip, mutlu insanların sayısını artırmaya çalıştıklarını söyledi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE GELİRLER DÜŞTÜ, GİDERLER ARTTI

Covid-19 pandemisi nedeniyle belediye gelirlerinin ciddi oranda düştüğünü buna karşın giderlerin arttığını vurgulayan Başkan Akay, bu süreçte rutin belediyecilik hizmetlerini aksatmadan sürdürdüklerini, pandemiyle mücadele konusunda da belediye çalışanlarıyla birlikte yoğun emek harcadıklarını vurguladı.

ÜRETEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI YAŞAMA GEÇİRDİK

Kamu kaynaklarını doğru bir şekilde kullanabilmek için tasarruf önlemlerine ek olarak her alanda üreten bir belediyecilik anlayışını yaşama geçirdiklerini kaydeden Başkan Akay, “2020 pandemiyle mücadele yılı olarak tarihe geçerken, Seyhan Belediyesi’nin de her alanda üreten bir belediye haline geldiği bir yıl oldu” dedi.

HEM TASARRUF HEM İSTİHDAM

Akkapı mahallesinde kurulan “Dikimevi” ile belediye çalışanlarının iş kıyafetlerini üretmeye başladıklarını ifade eden Başkan Akay, “Dikimevi’nde kendi çalışanlarımızın hem de talep olduğu taktirde diğer belediyelerin işçi kıyafetlerini dikiyoruz. Karataş Belediyesi’nin işçileri bugün bizim diktiğimiz kıyafetleri kullanıyor. Bugüne kadar 650 binin üzerinde maske, 10 binden fazla bez çanta, bin adet seccade, 2 bin  fular, bin 300 çocuk kıyafeti, 3 bine yakın işçi pantolonu, 4 bin işçi tişörtü, bin 500 işçi sweatshirtü, bin işçi gömleği, 200 işçi ceketi, 280 işçi önlüğü dikimi yapıldı. Dikimevimiz üreterek önemli oranda tasarruf etmemizi sağlarken, istihdama da katkı vermiş olduk” diye konuştu.

ÜRETTİĞİMİZ BOYAYLA KAMU KURUMLARINI RENKLENDİRDİK

Seyhan Belediyesi’nin boya üretimi de gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Akay, “Çok düşük bir maliyetle kurduğumuz diğer atölyede boya üretip, belediyemizin ihtiyaçları için kullanıyoruz. Daha önce ihtiyacımız olan boyayı ihaleyle dışarıdan alıyorduk, şimdi üreterek ciddi oranda tasarruf eder hale geldik. Ürettiğimiz boyalarla; belediyemizin sorumluluk alanı dışında kalan yüz elliden fazla kamusal alanda bakım ve boyama çalışması yaptık. Muhtarlıklar, ibadethaneler, okullar, Milli Eğitim’e bağlı kreşler, spor kulübü tesisleri, kamu binaları ile  yanmış veya büyük zarar görmüş ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evini ürettiğimiz boyalarla renklendirdik” şeklinde konuştu.

KIRSAL KALKINMAYA DESTEK İÇİN KOMPOST GÜBRE ÜRETİYORUZ

Kırsal kalkınmaya çok önem verdiklerini belirten Başkan Akay, kırsal kalkınmayı destekleyecek çalışmaları da yaşama geçirmeye başladıklarını kaydetti. Akay, “Üreten belediyecilik anlayışı çerçevesinde küçük ve orta ölçekli çiftçilerimize gübre desteği sağlamak üzere kompost gübre üretim tesisi kurduk. Semt pazarı atıklarını, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin ilçe genelinde topladığı biçilen çimlerin atıkları, budanmış ağaçların dal ve yaprakları ile benzer atıklarını ziraat mühendislerimizin gözetiminde kompost gübreye dönüştürüyoruz. Hem geri dönüşümle atıklara değer kazandırıyoruz, hem de ürettiğimiz gübreyi küçük ve orta ölçekli çiftçilerimize ücretsiz dağıtarak onların girdi maliyetlerini azaltmalarına yardımcı oluyoruz. Bu destekle kırsaldaki çiftçilerimizin üretimini ve kalkınmasını da desteklemiş oluyoruz” dedi.

ADANA’YI SPORLA ANILAN BİR KENT HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

Seyhan Belediyesi olarak sporu ve sporcuya da hep desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirten Akay, “Hedefimiz Adana’yı adliye olaylarıyla, olumsuzluklarıyla değil sporla anılan bir kent haline getirmek. Bunun için de spor altyapısına önem veriyoruz.

Şakirpaşa Spor Kompleksi, Emre Gönlüşen Spor Tesisi, Akkapı Tenis Kortu, Füze Selamı Spor Tesisleri, Gürselpaşa Tenis Kortu ve Bahçeşehir Spor Tesislerimizdeki spor okullarımızda voleybol, basketbol, muay thai, futbol, tenis, hentbol ve satranç kurslarımız sürüyor. Pandemi nedeniyle geçici süreyle futbol faaliyetlerimiz durdurduk. Tesislerimizde sabah sporu etkinlikleri de yapılıyor. Vatandaşlarımızın bu sporlara gösterdiği ilgi, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Tüm vatandaşlarımızı spor tesislerimizden yararlanmaya davet ediyoruz.

YEREL BASIN CAN ÇEKİŞİYOR

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir; yerel basına destek çağrısında bulunarak, pandemi sürecinden toplumun tüm kesimleri kadar yerel basının da olumsuz etkilendiğine dikkat çekti.

Başkan Esendemir; gelir kaynakları azalan, girdi maliyetlerinin yanı sıra Vergi-Stopaj, SSK gibi maliyet artıran ödemelerde öteleme değil devlet desteği istediklerini, STK’lar ve yerel yönetimlerin de bu zor süreçte yerel basına destek olmasını beklediklerini dile getirdi.

Yöneticilerin; uyarıcı ve toplumun istek ve beklentilerini dile getiren, yapıcı eleştirilerde bulunan basından korkmaması gerektiğini belirten Başkan Esendemir, “Basın demokrasilerde 4.kuvvet konumundadır. Her ne kadar günümüzde bu gücünden önemli oranda kayıplar yaşamış olsa da, özellikle de yerel basın vazgeçilmezlerdendir. Halkın sesi, gözü ve kulağı konumunda olup, yapıcı ve uyarıcı yayınlarla yöneticilere aynı zamanda yol göstermektedir. Hepimizin özgür basına ihtiyacı vardır. Görevini layıkıyla yapan, kalemini satmayan, demokrasiye bağlı, Anayasamıza ve yasalara saygılı, halkın çıkarlarını ön planda tutan özgür basın; çağdaşlığın ve gelişmişliğin de göstergesidir. Maalesef ülkemiz basın özgürlüğü noktasında oldukça gerilerde yer almaktadır.

Gelir kaynakları daralan, ilan-reklam payı giderek azalan, maliyet artışları karşısında sıkıntılı günler yaşayan basınımızın güçlenmesi, görevini hakkıyla yerine getirmesi için yerel yönetimler başta olmak üzere STK’lar ve iş dünyasının destek vermesini istiyoruz” dedi.

ÇGC Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Adana Şube Başkanı Mustafa Boz da birer konuşma yaptı.

TGS’nin yayın organı Özgür Basın’ın Ocak sayısı ile Basın Kanunu kitapçığını da Başkan Akay ve toplantıda bulunanlara dağıtan Büyükkaya; gazetecileri TGS çatısı altında örgütlemeye çalıştıklarını belirterek, “Hak verilmez alınır. Başarı da ancak örgütlü mücadeleyle olur. Bugün çalışan gazeteciler özlük haklarından mahrumdur. Pandemi koşullarında sağlıklarını riske ederek görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan gazetecilerin geçim sıkıntısı her geçen artmaktadır. Sendikasızlaştırma ve hak mücadelesi karşısında her türlü yasal engelin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Yerel yönetimlerden beklentimiz de; yasal çerçeveler içerisinde basına destek olmaları, örgütlü mücadeleyi desteklemesidir” dedi.

ASGD Adana Şube Başkanı Mustafa Boz da; yerel yönetimlerin spora ve sporcuya destek olmasını, spor sahalarının artırılmasını isteyerek, ASGD Adana Şubesi’nin çalışmalarını daha iyi koşullarda yerine getirebilmesi için yer konusunda yardımcı olmasını istedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor