Akay KADER üyeleriyle buluştu

ADANA (BÖLGE)-CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, Mahallelerde halkla buluşmalarının yanı sıra STK temsilcileriyla görüş alış-verişlerde bulunduğu toplantıları sürdürüyor. Akay bu çerçevede Kadın Adayları Destekleme Derneği’ni (KADER) ziyaret ederek Başkan Elife Müftüoğlu ve üyelerle görüş alış-verişinde bulundu.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde verildiğini anımsatan CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, kadının hayatın her kademesinde olduğu gibi siyasette de etkin şekilde yer almasının Demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadınların birikimlerini, yeteneklerini verimli olarak kullanabilecekleri uygun zemini sağlamayı sürdüreceklerini kaydeden Akay “ Kadın doğası gereği üretkendir. Evinde de hemşiredir, doktordur, muhasebecidir, mühendistir, mimardır. Çünkü kadın evde yapılması gereken herşeyi yapan kişidir. Bunları da kısa zamanda ve küçük olanaklarla yapmak durumundadır. Kadının üretkenliği evde bu şeklde ortaya çıkar. Az imkanla çok iş yapar. Bu üretkenliğin ve yeteneğin sosyal yaşamın her alanında ve siyasette de değerlendirilmesi için imkan sunmulması gerekiyor” dedi.

“KADIN HAKLARI VE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN ORTAK BİR BİLİNÇ OLUŞTURULMALI”

Kadının aile içi ve sosyal rollerinin dengelenmesi adına, kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşturulmasına katkı sunmaya devam edeceklerini aktaran CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay,”Kadın haklarını koruyarak demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve insan hakları ile temel özgürlüklere saygının geliştirilmesine ve sağlamlaştırılmasına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz” dedi.

“KADINLARIN ÜRETKEN BİREY OLMALARINI DESTEKLEYECEĞİZ

Eşitlik, özgürlük, refah, barış, kardeşlik, mutluluk ve huzur ekseninde temel Belediyecilik hizmetlerine Nisan ayı ile birlikte devam edeceklerini vurgulayan CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, “Kadınların aile içinde, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta üretken bireyler olmalarını destekleyeceğiz.  Örgütlü sivil toplumun; kadınların vatandaşlık hakları, insan hakları ve demokratik reformlarla ilgili çalışmalarına katkı sunacağız”dedi.

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay’ın kadının toplumda güçlendirilmesine yönelik düşüncelerinin ardından KADER üyeleriyle, Kadınların siyasette daha fazla yer alması, eşit temsili ve önümüzdeki yerel seçimlere yönelik görüşler, öneriler ve temenniler paylaşıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor