AKAY:GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ

(HABER MERKEZİ)-Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda güncellediği hizmetlerle takdir topluyor. Yeşilyurt, Fatih ve Yeşilyuva mahallelerinde daha önce sadece taziyeevi olarak kullanılan binaların bir bölümü, halkın ihtiyaçları doğrultusunda yenilenip, Bilgi Evlerine dönüştürüldü. Başta öğrenciler olmak üzere, bilgiye erişmek isteyen tüm yurttaşlar için uğrak merkezi haline gelen bilgi evleri, Covid-19 pandemisinin neden olduğu eğitim eksikliğini tamamlayıp, ev rahatlığında bilgiye erişimin de adresi oldu.

GENÇLERİN BİLGİYE ERİŞİM SORUNU BİLGİ EVLERİYLE AŞILIYOR

Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle öğrencilerin yaşadığı bilgiye erişim sorunu, Seyhan Belediyesi’nin Bilgi Evleriyle aşılıyor.

“Önce sağlık” anlayışıyla, oturma düzeninin fiziki mesafeye göre düzenlendiği Bilgi Evlerinde havalandırma ve hijyen konusunda  azami özen gösteriliyor.

Gençlerin ateşleri ölçülüp, maske ihtiyacı giderildikten sonra yararlanabildiği bilgi evlerinde, kütüphane, e-kütüphane, öğrencilerin derslerini evlerinde ve okullarındaki kadar rahat yapabileceği huzurlu bir ortam ile teknolojik araç ve gereçler sunuluyor.

SAKİN BİR ÇALIŞMA ORTAMI, TEKNOLOJİK ARAÇ-GEREÇ OLANAĞI

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, pandemi sürecinde uzaktan eğitimin bir ihtiyaç haline geldiğini anımsatarak, “Biz kendi evinde uzaktan eğitim imkanı olmayan, evinde ders çalışma olanağı bulunmayan, maddi imkansızlık nedeniyle bilgiye erişimde sıkıntı yaşayan gençlerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Gençlerimize sakin bir çalışma ortamı, teknolojik araç ve gereç olanakları olan bir mekan sunup, çay, kahve, çorba, atıştırmalık gibi ikramlarda bulunuyoruz”  dedi.

EĞİTİMİ EĞLENCELİ HALE GETİRECEK ETKİNLİKLER PLANLANIYOR

Bilgi Evlerinde görev yapan eğitmenlerin de verdikleri kurslarla öğrencilerin eğitimlerindeki açıkları kapatmalarına yardımcı olduklarını aktaran Başkan Akay, ileriki dönemde eğitimi eğlenceli hale getirecek farklı kursları ve etkinlikleri hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

‘GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ’

Başkan Akay, “Gençlerimizin belediyemizin sunduğu bu olanaklardan olabildiğince çok yararlanmasını istiyoruz. Çünkü onlar bizim geleceğimiz” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor