AKÇA: TARIM İŞÇİLERİNİ VE ÇOCUKLARINI GÖRELİM, DESTEKLEYELİM

ADANA (BÖLGE)-Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği yöneticileri, Adana da Aralık ayı sonunda aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan sel felaketi sonrası, çadırlarda yaşayan tarım işçileri ve aileleri yararına başlattıkları insani yardım kampanyasının ilk yardım malzemelerini, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığının araç desteğiyle Yumurtalık ilçesi Yeşil Köy Beldesine götürdüler. Yeşil Köyde Adana Valiliği METİP Programı kapsamında yaptırılan çok amaçlı binada dağıtım birebir gerçekleştirildi. İlk aşamada 90 çocuk ve 35 aileye ulaşıldı.

 Dernek başkanı Çiğdem Akça, “Adana’mızda yaşanan sel felaketi dolayısıyla İnstegram üzerinden yürüttüğümüz insani yardım kampanyamıza, Ankara, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Mersin gibi illerimizden koli koli bağışlar kargo ile gönderilmiştir. Derneğimiz üzerinden dağıtılmak üzere bağışlanan çocuk bot, mont, ayakkabı ve muhtelif giysiler, ev eşyası, battaniyeler ve yorganlar, kilimler ve çarşaflar, kadın ve erkek kıyafetleri, süt, bakliyat, sıvı yağ gibi gıda malzemeleri Yumurtalık ilçemizin Yeşil köyüne götürülerek Adana Valiliğimizin yapmış olduğu METİP çok amaçlı binasında birebir çocuk ve kadınlara dağıtılmıştır.

Maalesef kendi yerelimizde bu insanlar görmezden gelinerek, yaşam şartlarını iyileştirmek için somut adımlar atılmamaktadır.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde, kutular kanalıyla toplanan giysilerin özellikle çocuklar için olanları bu insanlara ulaştırılmalı, yaşadıkları yerlerde daha iyi ortamlar sağlanarak, çamurdan uzak, elektrik ve içme su olanağı olan yerler çadır alanı olarak belirlenmelidir.

 Adana’da tarım işçilerinin çalışma ve barınma koşulları yüz yıl öncesinden farklı değildir. Yılın 6-7 ayını kapsayan yolculuklarına çocuklarını, çadırlarını, mutfak eşyaları ve yataklarını alarak çıkan tarım işçilerinin barınma talebi Valiliklere gönderilen genelgelere, basın bültenlerine konu olsa da tarım işçilerinin sağlık, eğitim, barınma ve sosyal yaşamlarındaki sorunları çok büyük boyutlardadır. Neredeyse insanca yaşamdan uzak bir biçimde yaşıyorlar.

Özellikle Adana Halkı olarak bu insanlara sahip çıkmalı Valilik ve belediyelerin ortak koordinasyonu ile somut adımlar atılmalı, STK ların yardım desteği arttırılmalıdır.

2. dağıtımımız Ocak ayının son haftasında Yumurtalık Tabaklar köyünde yapılacaktır. Katkı koymak isteyenler 0507 3419510 telefonundan bize ulaşabilir.

Kampanyamız ve Dağıtım programımız aynı zamanda Tarımsal alanda saha uzmanı olan, Dernek denetim kurulu üyemiz Mehtap Taşkın Koordinatörlüğünde, yöneticilerimiz Hanife Özgür, Gönül Besler, Gönül Tolan ve Nursel Soykan tarafından yürütülmektedir.” Dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor