AKİF AKAY’A SORULARIMIZ VAR!

Bugün Seyhan Belediye Başkanı sayın Akif Kemal Akay’a bazı sorularımız olacak. Bu soruların muhatabı kendisi olmakla beraber, dürüstlüğü konusunda hiçbir tereddütümüzün olmadığını da ifade etmek isteriz. Ancak, kadrosuyla ilgili olumsuz çok duyumlar geliyor, o nedenle sorularımızı kendisine yönelteceğiz ve cevabını da yine kendisinden bekleyeceğiz. Umarız, kendisine doğru bilgi verilir ve o doğru bilgileri de biz kamuoyu ile paylaşırız.

Soru 1- Kurban kesim alanlarından ücret talep edilmemesi gerekirken, Belediye olarak para tahsil ettiniz mi? Ettiyseniz, fatura kestiniz mi? AKP grubunun haksız kazanç sağlamaktan ve görevi kötüye kullanmaktan hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulunacağı doğru mu?

Soru 2- Seyhan Belediyespor ve Seyhan A.Ş’nin yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Özkök. Yani yaş haddinden dolayı emekli olan Başkan yardımcınız. Seyhan Belediyespor’un bütçesi ne kadar, bütçedeki para tükendi mi, bir otobüse ne kadar akaryakıt aldınız, ayrılan paranın tamamı harcandı mı?

Soru 3- Mehmet Serbest SÖZCÜ gazetesinin temsilcisi. Oğlu Türkiye’nin en iyi kalecilerinden ve kaleci yetiştirmekte uzman kişi. Seyhan Belediye Spor’da teknik adam olarak çalışıyor. Tüm ısrarlara rağmen, neden Temizlik İşleri Kadrosunda maaş alıyor?

Soru 4- Seyhan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Seyhanspor Yönetim Kurulu Başkanı  olan ve yaş haddinden emekli olduktan hemen sonra Seyhan A.Ş’nin yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirdiğiniz Selçuk Özkök, Siyasal Bilgiler mezunu birini apar topar Seyhan A.Ş Genel Müdür Yardımcılığı’na getirdi. Mevcut Genel Müdürün görevden alınarak yerine yardımcısı durumundaki bu şahsın verileceği doğru mu? Doğru ise, böyle bir göreve mevcut Genel Müdür’ün inşaat mühendisi olması mı, Siyasal Bilgiler mezunu birinin olması mı gerekir?

Soru 5- Mavi marketlerin açılıyor olması çok doğru bir karar. Mevcut Genel Müdür Yardımcısı’nı da İstanbul’a bu konuyu incelemek üzere gönderdiniz. Genel Müdür’ün bu görevlendirmeden haberi var mı?

İnceleme zenginlerin oturduğu semtlerde mi yapılır, dar gelirlilerin semtinde mi yapılır? Bizim aldığımız bilgilere göre, İstanbul’da zenginlerin bulunduğu semtte yapılmış. O nedenle mi zenginlerin olduğu Reşatbey mahallesinde ilk mavi marketi açma kararı verdiniz? 

Soru 6- Zenginler mahallesinde kuracağınız ilk Mavi Market’in yerini kim önerdi, aynı kişi Kız Talebe Yurdu için de aynı şahsa ait olan binayı önerdi mi?

Soru 7- BÖLGE Gazetesi’nin yayınları nedeniyle abone olunmasına rağmen,  diğer gazeteler gibi müdürlüklere gönderilmediği ve toplu olarak tutulduğu öne sürülüyor. Görevli arkadaşımızın uyarmasına rağmen aynı tutumun devam ettiği konusunda duyumlar geliyor. Basın Bürosu yetkilisi arkadaşımıza durumu ilettik, araştırıp bilgi vereceğini söyledi. Ancak bu yönde şikayetler sürüyor.

Görevli arkadaşlara hatırlatmak isteriz ki, BASIN HÜRDÜR, SANSÜR EDİLEMEZ ve BU BİR ANAYASAL HAKTIR.

Hatırlatmakta yarar görüyoruz  Akif Bey… 50 yılı aşkındır gazetecilik yapıyoruz… Sizin ile tanışıklığımız de 40 yıla dayanır. Hiçbir haberimizden dolayı bu güne kadar tekzip yemedik. İki defa para cezası ödedik. Onlar da hakkımızda dava açılmış haberimiz yok. Tebligat  bizim bilmediğimiz yerlere yapılmış haberimiz yok… Haberimiz olmadığı için itiraz edememişiz, karar gıyabımızda kesinleşmiş haberimiz yok… Ama nasıl olmuşsa kesinleşmiş kararın tebligatı doğru adrese yapılmış ve tıpış tıpış para cezasını ödemişiz… Adalet bazan böyle tecelli ediyor…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor