AKP ADANA’DA KENDİNİ ERİTMEYE YEMİN ETMİŞ

Bana öyle geliyor. Koskoca AKP, Adana gibi koskoca bir vilayette kendi kendini eritmek için adeta özgün çaba gösteriyor. AKP derken, Ankara’daki devlet büyüklerimizi değil, Adana’daki parti temsilcisi olan İl Başkanlığı ile seçilmiş milletvekillerimizi kast ediyorum. İçimzideki yeni havalimanı yarası halen kanamayı durdurmamışken bir de stad kaması yiyoruz.

Sadece üç gün önceki yazımda, yeni stadyumu yapanlara  gerektiğini yazmıştım. hayır-dualar etmiş, bir de 5 Ocak Stadının yine yeşil alan niteliğini korumak üzere 5 Ocak Parkı olarak değerlendirilmesi gerektiğini kendi düşüncem olarak yazmıştım.

MEĞERSE İŞİN ŞEKLİ ÇOK BAMBAŞKAYMIŞ

Devlet bize stadyum yaptırıyor düşüncemi allak-bullak eden bir gerçeği ğöğrendim; megerse, TOKİ, yeni stadyumu, 5 Ocak Stadyumunu uhdesine geçirmek şartıyla yapmışmış Balcalıdaki tesisleri. Kıymet terazisine vursak, 5 Ocak Stadının maddi değeri, hiç kuşkusuz, yeni stadyumu birkaç kez tartacak kadar fazladır. Fakat benim bakış açım burası değil.  Cemalpaşa ve Reşatbey Mahallelerinden binalar taşmaya, insan sayısı istiap haddini çoktaaan aşmaya başlamış.nefes aldıran tek alan bizim tarihi stad. Duyduklarım doğru ise, buraya AVM ya da rezidans, veya her ikisi yapılacakmış.

ADANALI, TEPKİSİNİ BÖYLE DİLLENDİRDİ

Üç gün önceki yazım internete düştüğü andan bu yana sayısız telefon ve e-posta aldım. Buraya, e-postaların bir kısmını burün alabileceğim ve devamını yarın vereceğim. Bazılarında zülf-i yare dokunan ifadeler var ki, amacımız kimseyi kırmak değil de bir salkım üzüm olduğundan onlar bende saklı duracak.

İşte, gelen e-postaların bazıları:

Prof.Dr. Ahmet Yüceer

Jansen Plasnında zaten yeşil alandı.

Neşe Dörtgöz

Yüreğinize sağlık olsun. Zaten her yer betona gömüldü.İnsanların nefes alacağı bir yer olsa daha iyi olur ama yapmazlar. Her yer ranta teslim.

Mücella Mutlu

ADANAlı olarak var m hakkımız?

Zeynep Çavuşoğlu

Biz kmiz ki sahip çıkalım… Bizi kim dinler? “Yalova Kaymakamı” durumundayız.

Melek Kurt

İş Merkezi istemiyoruz. TOKİ’nin çirkin binaların hiç istemiyoruz. Yeşil alan, dinlenme parkı olarak düzenlemesini istiyoruz.

Abdullah Çoban

Sayın Nurettin bey, boynunuzun borcunu ödemek size şeref, bize mutluluk verir. Konuyu bilmeyen gençler bekliyor.

Müyesser Kartal

Adanaılar, değerinize sahip çıkın. Geri dönüşü olmayan hasarlar yaptırmayın.

Nerjin Cevher Çamurdan

Stadın yerine AVM, taş bina istemiyoruz.

Bahadır Kocatepe

Buna sahip çıkalım. Belediye de elinden geleni yapsın. Beton yığınına dönüşmesin. Adanalı bunu yapar.

Nur Yırtıcı

Nene ve dedelerimizden dinlemiş olduğumuz Fransız İşgali, Kaç-Kaç gibi sözel tarihimizi içine sindirebilmiş olan bizim kuşak ne yazık ki şehrimize mimari anlamda sahip çıkamıyoruz. Bir döem şehrin merkezindeki tek nefes alınacak Atatürk Parkımız, otopark olacak tartmalarına açılmıştı. Şimdid de,          “Merkezdeki Stadyum ne olacak?” tartışmaları başlatılmış görünüyor. Umarım ilimizin yok edilmiş estetiğine bir yenisi daha eklenmez. Sanat ve sevgiyle kalın Nurettin bey.

Nerimman Gökcan Unlugay

Yeşil alan yapsınlar hocam. Deprem tplanma alanı olur gerekirse.

Hasan Çağımnı

O da anılarımız gibi geçmişin sisli yollarında kalacak. Az mı çektim duvarlarına tırmanıp maç izlemek için…

Yusuf Aslan

Geçmiş olsun Arsası TOKİ’ye devredildi. Ortasına alışveriş merkezi yapılacak. Etraftaki eski konutların değişimini görmüyr musunuz? 4 katlı bahçeli konutlar süper lüks dairelere döndü. Her biri 500 bin ve üstünde. Açıkgöz müteahhitler oraya kentsel dönüşüm adı altında çirkin binalar oluşturuyor. Dikine yapılandırma yapılıyor. Kat irtifakı ile bina sahileri dükken ve ev karşılığı müteahhide veriyor. Önceki Dönem Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ittifak mensubu olmadan önce Adana Mimar-Mühendisler Odaları ile Kent Peyzaj ve Çevre Mühendislerinin görüşleri doğrultusunda iktidara posta koymuş, mahkemeye gitmişti. Bildiğim kadarıyla mahkeme o bölgenin kent meydanı veya yşil alan olarak korunmasına karar vermişti. Bu kentin dinamikleri olaya seyirci kalır, harekete geçmezse, 5 Ocak Stadı ile Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü ve Menderes Spor Salonu’nun bulunduğu bölge TOKİ’nin yapacağı AVM ve iş merkezlerine satılacak. 

Güzide Erim Cam

Bir şehirde tek bir stad yerine 2 ane olması ne güzel olur. Spor kompleksi yapılabilir. Yazık, çok yazık…

Cüneyt Bostancı

İhanetin Başkenti Adana.

Arzu Akarcalı George

3-4 yıl önce o semtin sakinleri imza toplayıp valiliğe başvuru yapmıştı ve kabul edilmişti. İptal mi edildi?

Ahmet Ersungur

Bence Cengiz İnşaat’a verebilirler.

Rahmi Süren

Şu an Adana Merkezde bulunan iki büyük değerimiz var; Stadyum ve Havalimanımız. İkisi de şehre entegre olmuş.  Dünyada bu konumda yoktur stat ve jhavalimanı bulamazsınız. Elimizdeki son değerler de yıkılıp gidecek. Şimdiki Adana Yönetixileri, siyasiler, tarih sizi af etmeyecek.

MESAJLARA YARIN DEVAM EDİLECEK

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor