AKP, “BU BİR AHLAKSIZLIK” DERKEN BAŞKAN DEMİRÇALI “KOMPLO“ DEDİ

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı yaptıkları inceleme sonucu görüntüleri kayda alan kişilerin, aile üyeleri işten çıkarılan 2 belediye çalışanı olduğunu, belediyeyi aile şirketine dönüştürmemek adına işten çıkarma yaptıkları için hazırlanan tuzakla karşı karşıya kaldıklarını, buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.

 

(HABER MERKEZİ)-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portresinin belediye bahçesine atıldığı iddiasına AKP’liler bu bir ahlaksızlık derken, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı da olayın komplo olduğunu ileri sürdü.

AK Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı’nın öncülüğünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarını taşıyan partililer Yüreğir Belediyesi önünde protesto gösterisinde bulundu. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı da yaptığı yazılı açıklamada kendisine yönelik bir provokasyon düzenlendiğini söyleyerek, “Bu tür oyunlara asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Milletin takdirine saygı gösterdiğini belirten, ancak halkın oyuyla Belediye Başkanı Seçilen Ali Demirçalı’yı üstü kapalı eleştiren İl Başkanı ozan Gülaçtı’nın

seçim sonuçlarını milletin bir takdiri olarak gördüklerini ve olgunlukla karşıladıklarını belirtmesi çelişki olarak karşılandı.

Ozan Gülaçtı, aynı olgunluğu ve saygıyı CHP’li belediye yönetiminden göremediklerini söyleyerek “Öncelikle sırf siyasi düşüncelerinden dolayı emeğiyle alnının teriyle çalışan işçilerimizi işlerinden ettiler. Yüzlerce işçimiz işsiz kaldı, emekleri, alın terleri çalıştıkları iş yerlerinden ahlaksızca çıkarıldılar. En son geçtiğimiz gün, hafta sonu çok farklı ve vahim bir olayla karşı karşıya kaldık. Bugün burada maalesef Cumhuriyet Halk Partili Yüreğir Belediyesi yönetiminin içinde biriktirdiği kini, hadsizliği ve ahlaksızlığı gizleyemediği önemli bir mesele için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

‘ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’
Demirçalı’ya tepki gösteren Gülaçtı, “Yüreğir Belediye Başkanı’nın görevi devraldığı sırada makam odasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanımıza ait fotoğraf sonrasında indiriliyor ve belediye bahçesi içerisinde saygısızca bir muameleye maruz bırakılarak çöp poşeti içinde uygun olmayan bir şekilde bulunuyor. Burada sadece bir fotoğrafın indirilmesini ve atılmasını konuşmuyoruz. Burada, bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına, milletin iradesine, milli iradenin en yüksek temsil makamına yapılmış, küstahça bir saldırıyı konuşuyoruz. Bu hadsizliğin ve ahlaksızlığın sorumluları bilsinler ki siz ancak bir fotoğrafı indirip atabiliriz. Ancak bu milletin gönlünden Recep Tayyip Erdoğan sevgisini asla söküp atamazsınız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasından indirenler, yalnızca bir fotoğrafı değil, bu milletin demokrasiye olan inancını ve 100 yıllık mücadelesini ayaklar altına almak istemiştir ama şunu çok iyi bilsinler ki bu ülkenin evlatları olarak bizler buna asla müsaade etmeyeceğiz. Kim bu hadsizliği yapmışsa, kim bu rezalete göz yummuşsa, adalet önünde en ağır şekilde hesap vermesinin takipçisi olacağız” diye konuştu.

DEMİRÇALI ‘BU BİR KOMPLO VE TUZAK’

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının çöp poşetinde bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. Olayın bir komplo olduğunu ifade eden Başkan Demirçalı, bu durumu siyasi rant için kullanmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Başkan Demirçalı’nın açıklaması şöyle; “Değerli Hemşehrilerim; hafta sonu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının belediye bahçesine atıldığı iddia edildi. Bunun üzerine hemen soruşturma açılması ile ilgili talimat verdim. Bu bir komplo, bu bir tuzaktır. Bunu yapan her kimse cezalandırılmasını bekliyorum. Kamera kayıtlarını inceledik. Görüntüleri basına servis eden şahıslar AK Parti döneminde belediyemize işe alınmışlar. Konu Cumhuriyet başsavcılığına intikal etmiştir. Buradan bir şey çıkmaz. Buradan siyasi rant elde edemezler. Biz bütün devlet büyüklerine sahip çıktığımız gibi Cumhurbaşkanımıza da sahip çıkıyoruz. Şunu ifade etmeliyim ki buradaki yenilginin hesabı bu şekilde sorulamaz. Böyle tuzaklarla, sosyal medyadan yapılan yıpratma politikalarıyla sonuç alamazlar. Kimse ayak oyunlarıyla siyasi rant peşinde koşmasın.”

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor