AKP VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN YARATTIĞI SORUNLAR NASIL ÇÖZÜLECEK

Sorunların çözümü için her şeyden önce bu iktidarın ve özellikle de tek adam rejiminin ana sorumlusu R.T.Erdoğan’ın hemen şimdi, derhal yapılacak ilk seçimde iktidardan uzaklaştırılması ve devlet yönetiminde çöreklendirdiği, kifayetsiz, yeteneksizlerin ve birden fazla maaş alanların mal varlıklarına da, 1.derecedeki yakınlarıyla birlikte el konulması gerekmekte olup, hazineye irad olarak kaydedilmelidir.

Başta tek adam ve ailesinin parmağındaki alyans yüzük dışındaki tüm yurtiçi ve yurtdışı banka hesaplarına-taşınmazlarına el konulması ile işe başlanmalı.

CHP Ekonomi Masası Sorumlusu ve MYK Sözcüsü sayın Faik Öztrak’ın dediği gibi;

1-Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistem

2-Tarafsız Cumhurbaşkanlığı

3-Kuvvetler ayrılığı

4-Bağımsız yargı

5-Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası değiştirilerek milletvekilini milletin seçmesi

6-Siyasi Ahlak Yasası çıkartılmalı

7-Yeni kurumlar oluşturularak ekonomik-sosyal konsey oluşturulmalı

8-Ayrıca Ulusal Vergi Konseyi

9-Kesin Hesap Konseyi inşa edilecek ve ülke istişare ile yönetilmeli

10-Sağlık-gıda ve eğitimde kamuculuk öne alınmalı.

1929 yılında dünya çok büyük bir ekonomik buhran yaşadı. Ülkemiz yedi düvele karşı bağımsızlık ve kurtuluş savaşı vermiş ve Osmanlı’nın borç yükü altında Cumuhriyeti inşa etmişti.

Dünyada işsizlik ve borsa dibe vurmuştu. Toplam üretim dünya genelinde %42 azalmıştı. Daha da önemlisi dünyada ticaret %65 gerilemişti. 4000 banka batmış, binlerce insanın mal varlığı yok olmuştu. Açlık ve yoksulluklar yaşandı.

Dünyada bunlar yaşanırken daha yeni kurulan Türkiye Cumuhriyeti ve Lideri Mustafa Kemal Atatürk ne yaptı!…

-Mustafa Kemal ve arkadaşları devlet eliyle sanayileşmeye önem verdi,

-İthalat azaltılmaya çalışıldı,

-Dış ticarette DENKLEŞTİRME ve TRAMPA-TAKAS SİSTEMİ geliştirildi,

-Türk parasının istikrarını korumak için T.C. Merkez Bankası kuruldu,

-Tarım ülkesi olduğumuz için, Türkiye çiftçisini korudu. Devlet doğrudan çiftçinin ürettiği ürünleri alarak fiyatların düşmesini engelledi,

-Yerli Malı Kullanımını teşvik ederek Milli İktisat ve Tasarruf Cemiyeti’ni kurdu.

Sayın Faik Öztrak diyor ki; “Borçla ekonomiyi şişiren değil, üreterek milleti zenginleştireceğiz ve böylece büyüme stratejimiz gelişecek; iç ve dış tasarrufları betona değil, üretime ve döviz kazandıran yatırımlara yönlendireceğiz” diyor.

“Ayrıca buhranın sektörler üzerinde yarattığı tahribata karşı da destek sağlayarak onların şok yaşamalarının önünü keseceğiz” diyor…

“Sağlık ve gıda gibi stratejik sektörde koruyucu yaklaşım sergilenecek ve kendi kendine yeterlilik anlayışı hakim kılınacak” diyor.

“Düzenleyici ve denetleyici kurumlar üzerindeki siyasetin gölgesi kaldırılmazsa ekonomi yönetilemez” diyor…

Kısacası CHP Ekonomi Masası ve MYK Sözcüsü sayın Faik Öztrak, ‘Ekonomik İstikrar, Küresel Sermayenin Risk İştahına Terk edilmeyerek’ ülkeye yararlı hale getirilecek diyor!..

Muhalefet artık R.T.Erdoğan’a laf yetiştirmek için değil, yaşanan bu kaostan kurtulmanın çözüm yollarını bularak halkın desteğini almaya da başladığını kısa sürede alacağını görürken, AKP ve özellikle R.T.Erdoğan’ın gemisini terk edenlerin filikalarını doldurudğunu da göreceğiz!…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor