AKP’Lİ VEKİLLERİMİZİN VİCDANINA HAVALEDİR

… Ve tabii MHP’den de, CHP’den de seçip yolladığımız güzide milletvekillerimize de sesleniştir. Önceki yazımda, kendi değer yargılarıma göre “küllü-min-zarar” olan Bölgesel Havaalanını işlemiştik. Bu arada, başta AKP’den seçilmiş milletvekillerimiz olmak üzere, tüm temsilcilerimize, “Milletin vekilisiniz, sağ olun; Adanalılar da miletin bir parçası, bizim de vekilliğimize zaman ayırın” anlamında arz-ı halimiz oldu.

Yazımıza gelen yazılı ve sözlü yorumlar üzerine bir kez daha, özellikle AKP’li vekillerimize dönerek ama hepsine duyurarak serzenişimizi dile getiriyorum. LÜTFEN VİCDANINIZA SORUNUZ: Geçtiğimiz yıl Adana Havaalanın yolcu sayısın 5 milyondu. Yenisine 12 milyon yolcu garantisi verilmiş. Allah’tan reva mı? Ben iddia ediyorum; eğer önceki resmi açıklamalar aldatmaca değilse, ki buna inanmam, bu 5 milyonu da bulamayacaklar. Çünkü bize, “Adana Havaalanı kapatılmayacak” sözü verilmişti. Yani o 5 milyonun yarısı, bilemedik, dörtte biri o bitmez tükenmez yolu çekmeyecek. Benim gibi pek çok kişi de, kuş cennetlerinden kaynaklanabilecek kazadan dolayı o havaalanını kullanmayacak. Dışınız ne söylerse söylesin; lütfen, ama lütfen vicdanınıza sorunuz siz de; “Allah’tan reva mı?” diye. En azından, birkaç yıl sonra bu ağır yükü çekecek olan çocuklarınıza, torunlarınıza hesap verirken “Yaa benim vicdanım elvermedi ama, olmadı işte!” deme şansınız olur.

Zararın neresinden dönülse kârdır. Yapılmış harcamaları kısa zaman diliminde geri kazanabilecek o çok verimli arazilere de, paramıza da çok yazık olacak, çoook…

Ben burada susuyorum; okurlarımızdan gelen yorum ve dileklerden yazılı olanlarını sunuyorum. İlk üçünü daha önce iletmiştim ama gözden kaçmış olabilir, tekrar veriyor, saygı ve sevgilerimle sizi ve Adana’yı vicdanlarınıza emanet ediyorum.

 GÜLDANE SOYLU: Yine birilerini kandıracaklar ya… Nasıl.olsa, yırtılan tüfekçi Bekirin yakası…Yani olan yine bizlere olacak!

MÜCELLA MUTLU; Nurettin Bey; Sıkıntı, Adana’dan, parti ayırt etmeden söylüyorum, gönderdiğimiz vekiller maalesef Adana’mızı gereği gibi savunamaması yüzünden birçok devlet kuruluşu Mersin iline taşındı. Bir prestiji olan havaalanını da sahipsizlikten kaybedeceğiz. Siz zaten bütün gerekçeleri açıklamışsınız …

CEYHUN ÖZGÖNÜL: Nurettin abi, siz de başta olmak üzere, ben de dahil bu konu defalarca yazıldı ve yazılmalı da, ancak kurt, kuzuyu yemeye karar vermiş bir kez. Onu kurtarmak için gereken güç birliği ise Adana’da yok. Muhalif vekiller de aylardır bağırıyorlar, fakat iktidar desteği olmayınca bir arpa boyu yol alınamıyor. Cukurova’ya ihanet, Çukurovalı vekillerin de katkısıyla sürüyor ne yazık ki. Oysa burada parti ayrımı yapılmasa bu iş çözülebilirdi. Çünkü defalarca ihale çıkması bu konudaki kafa karışıklığıni da gösteriyor. Ancak iktidara yakın olanlar da, ticaret, sanayi odaları vb. aslında bu ise karşı olmalarına rağmen ses çıkarmıyorlar. Yazık oluyor, fakir milletin parası boşa gidiyor. Hele bir de 12 milyon yolcu garantisi tuzu-biberi. Her alanda satışlara gelmişiz maalesef.

ALİ ÇAĞLAYAN: Adamlar hizmet etmeyi değil nasıl yandaşa arpalık ayarlayıp yüzde 25 alırım hesabında .

MÜNİR GÜMÜŞ: Bu önemli tesbite katılmamak mümkün değil. Bu konuda Adana’daki iktidar partilerinin (AKP/MHP)il başkanlarının görüşlerini açıkça belirtmeleri ve bu tesbitin yanlış olduğunu, doğrusunu izah etmeleri lazım

NURAN BALYEMEZ: Size katılıyorum hocam kim bilir kimlerin cebi dolacak, bizi düşünen kim.

SAFFET KÖSE: Eskisini geliştirmek için her şey müsait, birilerine para kazandıran sistem uygulanıyor….

AYHAN N. ÖNDER:Belki de aynı sözcüklerle değişik platformlarda ifade etmişliğim olan bir konu.Ekleyebileceğim tek şey şudur: ADANA İLİ… DÜNYANIN EN SAÇMA SAPAN İL SINIRLARINA SAHİP OLAN İLİDİR. (İl haritası önümdedir ve ezbere biliyorum).Tarihsel ve jeografik birçok özelliği dikkate alarak birkaç tümce yazmayı deneyelim. GÜLEK: Milyar yıldır Adana’nın bir parçasıdır. Adana’dan yayladaki evinize giderken bir başka ilin sınırlarını kullanırsınız. YENİCE: Milyon yıldır ADANA’nın bir semti gibidir. KADİRLİ İLÇEMİZ…????….Kapuzbaşı şelalesi… Kayseri il sınırlarından çıkan su yere Adana il sınırlarında düşer ama başka bir ile aittir. KAPIKAYA VE VARDA… Son zamanlarda gidenler görmüşlerdir. Mersin BŞB otobüslerini ve dahi Mersin ili tanıtım broşürlerinde yer almağa başladığını. Yumurtalık:haritaya dikkatle bakıldığında görülecektir ki; bölgedeki sanayi tesislerinin olduğu bölge sahilden sadece bir karışlık kalem oynatılması suretiyle HATAY iline eklenmiştir. Yazacak o denli çok şey var ki… Neyse efendim gelelim bu hava limanı öyküsüne: Sanırım Sn Halit Tekin olmalı idi milletvekilimiz. Döneminde bu hava limanı projesi hazırlandı. Aaaa… Bir baktık..yeşilcilikleri kendilerinden menkul STK’lar bağırıp çağırmağa başladılar… Olur mu böyle şey?.. Tuzla civarı göçmen kuşların güzergahı olup bölge aynı zamanda dünyanın en verimli tarımsal arazilerinin başında gelmektedir. Tabii ki; Mersin milletvekilleri mevzuya bodoslama daldılar. Vee, yine sanırım Sn.Ayfer YILMAZ olmalı (isim hatası yapıyorsam bağışlana), konunun önüne geçti, diğer Mersin milletvekillerini aldı. PROJE SADECE BİR KARIŞ OYNATILARAK..DÜNYANIN EN SAÇMA İL SINIRI OLAN ADANA’dan bizim evin balkonundan dahi görünebilen komşu ilin sınırlarına kaydırıldı… İLGİSİZ BİR KONU DAHA GELDİ USUMA: Çocukluğumuzdan beri bildiğimiz ADANA-KARAİSALI-POZANTI-ANKARA otoyolu projesi de yine aynı siyasal saiklerle 20 km. daha uzun olan şimdiki şekline dönüştürülmüştür. Birinci sarı öküz ÇUKUROVA TRT ise, ikincisi de budur.TCDD Yenice yatırımlarından sonra hava limanı, sonrasında hipodrom ve ADANA’nın tamamen boşaltılması. (OSMANİYE’Yİ BİZDEN AYIRIP ORAYA TEŞVİK VEREREK TESİSLERİMİZİ BİR KARIŞ KAYDIRMAK SURETİYLE YEDİĞİMİZ BİR BAŞKA YUMRUK DAHA VAR)… Neyse… Bendenizden bin kat daha iyi bildiklerinizi yinelemeğe gerek yoktur. Saygılarımla.

CABBAR GÜLŞEN: Ey AKIL ! ! !

AHMET ÜNDAĞ: Bunların ülkeyi yok etme misyonuyla getirildikleri düşünülürse şaşmamak gerekir…

PROF.DR. AHMET YÜCEER: (…) Gök yüzünden Allah’ın elçilerini getir, dünyanın uzmanlarını getir, Tarsus işi tamamen yanlıştır. Şakirpaşa yeter de artarda bize. Türkiye bu kadar sahipsiz mi???? Adanalı fabrika istiyor, iş istiyor…

İHSAN YİĞİT: Saygın Çelmeoğlu, Adana Havaalanının kapatılmayacağı garanti mI? Hasta garantili yapılan şehir hastaneleri için birçok hastanenin kapatıldığını duyuyor, görüyoruz. Hava alanımız da aynı sonla karşılaşabilir.

SEYİT ALİ ASLAN:  (…) Ama nutuklar;/Halk için,/Diye diye,/Din, iman, namaz, ezan/Bir de bayrak,/Dedin mi yeter.

RAMAZAN SÜREN:ıBir havaci olarak, kanayan yaramizi dile getirdiğiniz icin sizleri kutluyorum. Adana’nın kalbi sökülüyor olacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor