Aksoy “Haksızlık karşısında dimdik duracağım” DEDİ

İdealist bir hukukçu olan Umutcan Aksoy, adaleti temsil etmeyi ve haksızlık karşısında dimdik durmayı meslek hayatında kendisine hedef haline getirdiğini söyledi.

“Aksoy Ailesi’nin şanına yakışır bir hukukçu olacağım“ diyen Mehmet Şirin Aksoy’un  oğlu Umutcan Aksoy, asla ailesinin büyüklüğüne sığınmadığını, idealist bir hukuk adamı olarak yaşamını sürdüreceğini söyledi.

ADANA (BÖLGE)-Türkiye’nin en büyük Kabadayısı  olan ve “Şirin Baba” olarak tanınan  Mehmet Şirin Aksoy’un  oğlu hukukçu Umutcan Aksoy, “Haksızlık karşısında dimdik duracağım” dedi.

Aslen Mardinli olan, ancak Adana’da doğup Adana’da yaşayan Umutcan Aksoy, genç bir iş adamı olarak kendisini insanlığın gelişimi, değişimi ve Aksoy Ailesi’nin şanını devam ettirmeye adadığını söyleyledi. Umutcan Aksoy, bir hukukçu olarak da ileriki yaşantısında her zaman adaleti temsil etmeyi ve haksızlık karşısında dimdik durmayı kendisine hedef haline getirdiğini ifade ederek “Asla ailemin büyüklüğüne sığınmıyorum” dedi.

“HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSMAM”

İdealist bir hukukçu olarak, her koşulda gerçek adaletin tecelli etmesini sağlamak için canla başla çalışacağının altını çizen Umutcan Aksoy, Babası Mehmet Şirin Aksoy gibi, ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ Hadisi Şerifini  ilke edinen ve çevresi tarafından ‘işte Babasının oğlu’ dedirten Umutcan Aksoy,  babasının şanına ve ailesinin büyüklüğüne sığınmadığını belirtti. Kendisinden yaşça küçük olanlara dahi kardeşlik edip büyüklerine de saygı gösterdiğini beliren Umutcan Aksoy, “Babam başta olmak üzere, diğer aile büyüklerimizin etkisiyle dinine, örfüne, yurt ve millet sevgisine sahip bir şekilde yetiştirildim.  Çünkü biliyorum ki; ‘elinde varken bölüşmeyen, bir gün düştüğünde tutunacak el bulamaz Bu yüzden her fırsatta dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyoruz.” dedi.

Genç Hukukçu Umutcan Aksoy, kaleminin gücünü kendisine kılıç edinmiş, kalemini ve gücünü zalimin zulmüne siper etmiş bir anlaylışla mesleğini sürdüreceğini belirtti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor