ALÇAK ERMENİSTAN SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Ermenistan Başbakanı, bir Ermeni Albay’ın Azarbaycan askerleri tarafından öldürüldüğünü ve kendisine “Ermenistan Ulusal Kahramanlık” ünvanı verileceğini açıkladı.

(HABER MERKEZİ)-İşgal edilen Azarbaycan topraklarının yeniden kazanılması için Ermenistan’a karşı başlatılan savaş tüm hızıyla devam ediyor. Ateş kes kararına uymayan ve Azeri topraklarına saldırmaya devam eden Ermenistan’ın bu kez fosfor ve misket bombası kullanarak savaş suçu işledikleri bildirildi.

MEZARLIKTA 3 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ermenistan, Azerbaycan’ın Terter kentindeki bir mezarlığa defin işlemi sırasında bombalı saldırıda bulundu. Mezarlık ziyaretindeyken bombaların hedefinde kalan 3 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla tedavi edilmek üzere Berde Rayon Hastanesi’ne kaldırıldı.

Azerbaycan savcılığından yapılan açıklamaya göre 27 Eylül’den buyana 43 Azerbaycan vatandaşı öldürüldü, 218’i yaralandı. Saldırılarda 1592 ev, 79 apartman, 29 kamu binası da kullanılmaz hale geldi. Bu arada Ermenistan ordusunda görevli albmay Vahagn Asatryan’ın Azerbaycan kuvvetlerince öldürüldüğü ve Ermenistan Ulusal Kahramanlık ünvanı verileceğini duyurdu. Azarbaycan Savunma Bakanlığı, saldırılarda Ermenistan’ın büyük kayıplar verdiğini, çok sayıda teçhizat ve araçların elegeçirilerek imha edildiği de verilen bilgiler arasında yeraldı.

Öte yandan, Azerbaycan Hukuki ve insan Hakları Meseleleri Daire Başkanı Yarbay Samet Aliyev  “Ermenistan tarafından atılan Fuzuli, Yevlax, Goranboy, Gence ve Terter arazilerinde 88 adet patlamayan bomba, 863 mühimmat, 2 drone, 178 roket mermisi bulundu. Bunun yanında Ermenistan SKAT, Tocka-u roket sistemi, misket bombası ve fosfor gazı kullanıyor. Misket bombası ve fosfor gazı silahlı kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor