ALDIRMAZ VE EKİBİ HAKKINDA BERAAT

Aralarında ezski daire Başkanı Ferat Yüksel, Başkan Danışmanı Cengiz Dinçer, İmar Dairesi eski Başkanı Hasan Uzun”un da bulunduğu 12 sanıklı FETÖ-PYD davasının dünkü duruşmasında sanıkların tümü hakkında beraat kararı verildi.

(HABER MERKEZİ)- Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, aralarında eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz‘ın da yer aldığı tutuksuz 12 sanığın yargılanması dün sonuçlandı. Mahkeme Zihni Aldırmaz başta olmak üzere Eski Daire Başkanı Ferat Yüksel, Başkan Danışmanı Cengiz Dinçer, İmar Dairesi eski Başkanı Hasan Uzun ve Eski Daire Başkanlarından Tarık Kaplan’ın beraatlerine karar verdi. Bu kararla dosya üzerinde Adana Büyükşehir Belediyesi’nde görevli tüm suçlamalar da düşmüş oldu.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan‘ın da aralarında yer aldığı bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, önceki duruşmada verdiği esasa ilişkin mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanıklar Çalışkan ile A.S, M.V, M.D. ve B.K’nin hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti.

Savunması alınan Zihni Aldırmaz, FETÖ üyesi olmadığını belirterek,  “Ben kapatılan Kanuni Üniversitesi yönetiminde dört ay kadar üyelik yaptım. Sonra kendi rızamla buradan istifa ettim. Görev yaptığım sürede belediyenin kaynaklarını FETÖ/PDY’ye aktarmadım. Dönemimle ilgili teftiş geçirdim. Müfettişlerden olumsuz not almadım. Sohbet toplantılarına katılmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim” dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerine karar verilmesini istedi.

Mahkeme, yargılanan Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile belediye çalışanlarından Cengiz Dinçer, Ferat  Yüksel, Hasan Uzun ve Tarık Kaplan’ın beraatlerine karar verdi.

İDDİANAME

İddianamede, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aldırmaz için “terör örgütüne üye olmak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet, nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 35 yıla kadar, diğer sanıklar için de 5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

İddianamede, vasfı üniversite alanı olan arazinin konut alanına çevrilerek FETÖ’ye yüksek meblağlarda finansman sağlandığı, hiçbir faaliyette bulunulmamasına rağmen çeşitli ülkelere gidildiği ve masrafların belediyeye ödettirildiği belirtiliyordu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor