ALİ DEMİRÇALI GÖREVİ FATİH KOCAİSPİR’DEN DEVRALDI

(HABER MERKEZİ)-CHP Yüreğir Belediye Başkanlığı’na seçilen Ali Demirçalı, mazbatasını aldıktan sonra dün de Yüreğir Belediyesi’ne giderek görevi eski başkan Fatih Mehmet Kocaispir’den devraldı. Yüreğir Belediyesi önünde Fatih Mehmet Kocaispir tarafından karşılanan Ali Demirçalı, burada birbirlerine sarılarak tebrik ettiler. Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Kocaispir, “Beş yıldır büyük bir özveri ve gayretle yürüttüğüm Belediye Başkanlığı görevini Ali Demirçalı başkanıma devir ve teslim ettim. Kendisini tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Törende, tekrar Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen ve matbatasını alarak balkon konuşması yaptıktan sonra Zeydan Karalar da katıldı. Zeydan Karalar’ın yanı sıra Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, İl Başkanı Doç.Dr.Anıl Tanburoğlu ve ilçe başkanlarının yanı sıra kalabalık bir partili katıldı.

ÖNCE MAZBATASINI ALDI

CHP Yüreğir Belediye Başkan adayı Ali Demirçalı, il ve ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların reddedilmesi üzerine hazırlanan matbatasını aldı.

Demirçalı’nın mazbata törenine CHP Adana İl Başkanı Doç.Dr.Anıl Tanburoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Av.Sabri Sarı katıldı. Zeydan Karalar, Demirçalı’nın mazbata almasını sosyal medya X hesabından, “Yüreğir Belediye Başkanımız Ali Demirçalı’nın mazbata ve devir-teslim törenine katıldık” ifadeleri ile duyurdu.

Yüreğir Belediyesi’nin yeni başkanı Ali Demirçalı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi;

“İl ve İlçe Seçim Kurulları’nın itirazlara yönelik verdiği red kararları ile seçim zaferimizin önünde hukuki hiçbir engel kalmadı. Yüreğir’de 35 yıl sonra elde ettiğimiz bu sonuç, şüphesiz hemşehrilerimizin değişim talebinin sandığa yansımasıdır. Bu önemli zaferin baş kahramanı olan Yüreğirli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Birlikte başardık, birliket kazandık, birlikte yönetecek” dedi.

SONRA GÖREVİ DEVRALDI

CHP Yüreğir Belediye Başkanlığı’na seçilen Ali Demirçalı, mazbatasını aldıktan sonra dün de Yüreğir Belediyesi’ne giderek görevi eski başkan Fatih Mehmet Kocaispir’den devraldı.

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Kocaispir, “Beş yıldır büyük bir özveri ve gayretle yürüttüğüm Belediye Başkanlığı görevini Ali Demirçalı başkanıma devir ve teslim ettim. Kendisini tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Ali Demirçalı da yaptığı konuşmada, “Yüreğir Belediye Başkanlığı görevini sayın Fatih Mehmet Kocaispir’den devraldık. Öncelikle nezaketle ve demokratik biçimde devir teslimi gerçekleştiren ve yaptığı güzel konuşmayla siyasetin amaç değil, halka hizmet için bir araç olduğunu hatırlatan sayın Kocaispir’e teşekkür ediyorum, bundan sonraki yaşantısında kendisine sağlık ve başarı diliyorum. Öte yandan devir teslim törenini mitinge dönüştüren Yüreğirli hemşehrilerime, Büyükşehir Belediye Başkanıma, Milletvekillerime, ilçe belediye başkanlarıma, il ve ilçe başkanlarıma, partimin il ve ilçe örgütlerine, partimiz adına taşın altına gövdesini koyan aday ve aday adayı kardeşlerime ve partililerime şükranlarımı sunuyorum. Şimdi söz verdiğimiz gibi gece gündüz demeden Yüreğir’e hizmet etme zamanı” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor