ALİ DEMİRÇALI HAYALLERİNİ BÖLGE’YE AÇIKLADI

Belediye Başkanı Demirçalı, Yüreğir hayallerini Bölge Gazetesi’ne anlattı. Başkan Demirçalı, “Biz Yüreğir’de değişimi başlattık. Yüreğir Adana’nın parlayan yıldızı olacak” dedi ve şöyle devam etti; “Seçimlerden önce Yüreğir’in Kurucu Belediye Başkanı merhum Sabahattin Eşberk’in mezarını ziyareti sırasında Yüreğir Belediyesi’ni kazanacağına dair söz verdiğini hatırlatan Ali Demirçalı, o sözü tuttuğunu belirterek, “Kurucu Belediye Başkanımız Sabahattin Eşberk’in manevi huzurunda verdiğim sözü tutmanın haklı gururunu yaşıyorum. Yola çıkarken ‘Kardeşlik makamına talibim’ demiştim. Yüreğir Belediye Başkanlığı benim için kardeşlik makamıdır. Oy vermiş vermemiş hiç önemli değil, tüm Yüreğirli hemşehrilerimin belediye başkanıyım. 35 yıl aradan sonra Yüreğir’i kazanmak bizim için çok kıymetli. Seçimlerin ardından 4 ay geçti. Sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde çalışarak Yüreğir’de büyük bir değişime imza atacağız. Bu sabır gerektiren bir süreç ve sonunda Yüreğir Adana’nın parlayan yıldızı olacak.”

 

(HABER MERKEZİ)-Büyük bir zafere imza atarak 35 yıl sonra Yüreğir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Ali Demirçalı, Yüreğir hayallerini Bölge Gazetesi’ne anlattı. Başkan Demirçalı, “Biz Yüreğir’de değişimi başlattık. Yüreğir Adana’nın parlayan yıldızı olacak” dedi.

Seçimlerden önce Yüreğir’in Kurucu Belediye Başkanı Merhum Sabahattin Eşberk’in mezarını ziyareti sırasında Yüreğir Belediyesi’ni kazanacağına dair söz verdiğini hatırlatan Ali Demirçalı, o sözü tuttuğunu belirterek, “Kurucu Belediye Başkanımız Sabahattin Eşberk’in manevi huzurunda verdiğim sözü tutmanın haklı gururunu yaşıyorum. Yola çıkarken ‘Kardeşlik makamına talibim’ demiştim, Yüreğir Belediye Başkanlığı benim için kardeşlik makamıdır. Oy vermiş vermemiş hiç önemli değil tüm Yüreğirli hemşehrilerimin belediye başkanıyım. 35 yıl aradan sonra Yüreğir’i kazanmak bizim için çok kıymetli. Seçimlerin ardından 4 ay geçti. Sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde çalışarak Yüreğir’de büyük bir değişme imza atacağız. Bu sabır gerektiren bir süreç ve sonunda Yüreğir Adana’nın parlayan yıldızı olacak.

ÖNCE MALİ DİSİPLİN

884 milyon TL borçla devraldıkları belediyede 4 ay gibi kısa sürede mali disiplini sağladıklarını belirten Başkan Demirçalı, hem yüklü miktarda borç ödediklerini hem de hizmetleri aksatmadan sürdürdüklerini söyledi. Başkan Demirçalı, “177 tane yer satmışlar. Bu da hemen hemen her ay 3 gayrimenkul satmak demek. Biz 4 ayda bir tek yer satmadan 250 milyon lira borç ödedik, hizmet yaptık. Belediyemizin Maliye ve SGK’ya günü gelmiş tek bir kuruş borcu yoktur.” diye konuştu.

YÜREĞİR’E YAKIŞAN YENİ MODERN ARAÇLAR

Vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla miadı dolmuş saha araçlarını yenileyen Yüreğir Belediyesi, bu alandaki yatırımlarını sürdürerek araç filosunu da güçlendirmeye devam ediyor. Başkan Demirçalı, geçen ay yaklaşık 20 milyon lira değerindeki 7 yeni aracı belediye kasasından tek kuruş harcamadan hibe yolu ile Yüreğir’e kazandırmasının ardından şimdide 10 yeni çöp kamyonu alımı için belediye meclisinden yetki aldı. Meclisin araç alım kararı, ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ kapsamında onay almak için ilgili bakanlığa gönderildi. Bakanlıktan gelecek onay ile birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 10 yeni çöp kamyonu daha ekleyecek.

GERÇEK SOSYAL BELEDİYECİLİK

Adana’da sosyal belediyecilik anlayışının en iyi örneklerini sergileyen Yüreğir Belediyesi, kimsesiz, yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Uyguladığı sosyal projelerle örnek bir belediyecilik sergileyen Yüreğir Belediyesi, evde bakım, evde sağlık, evde temizlik, hasta taşıma, gıda yardımı, psikolojik destek gibi pek çok hizmeti dezavantajlı vatandaşlarla buluşturarak farkını ortaya koyuyor. Doğumdan ölüme, yaşamın her anında vatandaşların ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet veren Yüreğir Belediyesi, Başkan Demirçalı’nın söz verdiği gerçek sosyal belediyecilik projelerini bir bir hayata geçiriyor. Yeni Aşevi ve Yüreğir’de bir ilk olacak Kent Lokantası için çalışmalar başladı.

YÜREĞİR’İN BARINAĞI TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Türkiye’nin en modern hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinin yapımı için çalışmalara başladıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, 4 farklı noktada arazi tespiti yaptıklarını ve ilgili kurumlarla yazışmaların başladığını söyledi.  Başkan Demirçalı, “4 farklı noktada yer tespiti yapıldı. Bunlardan birinde merkezimizi kuracağız. Özellikle geniş ve ferah bir alan istiyoruz. Yazışmaların ardından inşaat çalışmalarına başlayacağız. Rehabilitasyon merkezimiz Adana’nın iklim şartlarına göre yapılacak. Yapacağımız merkez şimdiye kadar yapılanların en moderni ve en güzeli olacak. Toplama araçlarından bakımlarına kadar adeta Türkiye’ye örnek olacak. Biz öldürmeyeceğiz yaşatacağız.” ifadelerini kullandı.

SEVGİ VARSA ENGELLER YOK OLUR

Yüreğir Belediyesi, engellilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için 230 manuel ve akülü sandalye ile içerisinde engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak diğer medikallerin de bulunduğu toplam 280 malzemeyi ihtiyaç sahibi engellilere törenle dağıttı. Başkan Demirçalı: “Sevgi varsa engeller yok olur. Yüreğir’de her bir engelli bireyimizin her şeye kolayca erişmesini sağlamak için çalışmalarımızı mutlaka engelli bireylerimizi de düşünerek yapacağız. Yüreğir’de engelli kardeşlerimizin yüreklerine dokunmaya devam edeceğiz.” dedi.

YÜREĞİR YENİ KAPALI SEMT PAZARINA KAVUŞUYOR

Yüreğir’i imkânlarımız ölçüsünde yeni ve modern kapalı semt pazarları ile donatacağız. Yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine kurulu Yüreğir’in en büyük kapalı semt pazarı olan Yeşilbağlar Kapalı Semt Pazarı’nı açıyoruz. Yeşilbağlar ve Koza mahallelerimiz başta olmak üzere bölge halkana hizmet verecek olan kapalı semt pazarımızda zemin kaplama çalışmalarını tamamladık. Son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Pazarımızı 15 gün içerisinde halkımızın hizmetine sunacağız. İnsanlarımız artık alışverişlerini daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda yapabilecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yüreğir’imize hayırlı uğurlu olsun.

YÜREĞİRLİ ÇOCUKLAR SPORLA BULUŞUYOR

Yüreğirli çocukların spor yapmasını sağlamak, spor bilinçlerini geliştirmek, yaz tatillerini verimli hale getirmek ve geleceğin sporcularını bulup yetiştirmek amacıyla açılan Yaz Spor Okullarında binlerce çocuk, deneyimli spor eğitmenleri gözetiminde sporla buluşuyor. Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, satranç, masa tenisi, pilates, taekwondo, dart, güreş, yüzme, jimnastik, tenis, karate, muay thai, judo, wushu, welness, floor curling ve okçuluktan oluşan 20 branştaki kurslarda alanında uzman eğitmenler görev yapıyor. Ücretsiz spor okullarından 6-14 yaş arası çocuklar yararlanıyor.

YÜREĞİR’İN YOL SORUNU TARİH OLUYOR

Yüreğir’in süregelen yol sorunu tarih oluyor. Yüreğir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte her gün 6 farklı noktada asfalt çalışması yaparak ilçenin yollarını yeniliyor. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, “Çok kısa bir sürede Yüreğir’de asfaltsız yol kalmayacak” dedi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hem kırsalda hem de merkezdeki mahallelerde yol, kaldırım, bakım onarım çalışmaları ile ilçenin ulaşım altyapısını güçlendiriyor.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor