ALPARSLAN TÜRKEŞ BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILDI

(HABER MERKEZİ)-Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 2024-2025 yılı Akademik yılı açılış töreni yapıldı. Törene Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr.Çetin Ali Dönmez, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Adnan Sözen, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hamit Emrah Beriş, kaum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Köşger, öncelikle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’ye yapılan saldırıda şehit olan vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

Üzerinde yaşadığımız bu coğrafyanın birçok üstün özelliği olduğunun altını çizen Vali Köşger, “Ülkemiz dünyanın göz bebeği, tüm dünyanın gözünün üstünde olduğu bir coğrafya ancak sıcak bir coğrafya da. Maalesef içeriden ve dışarıdan bu tür hadiselerin de her zaman olageldiği bir coğrafya. Dolayısıyla bu coğrafyada sağlam durmazsanız, tarihin denk getirdiği noktalarda durmanız gerektiği gibi durmazsanız tarihin tozlu sayfalar arasında kaybolup gidersiniz.” dedi.

Bunun delillerini arkeologların bu toprakların altında bulduğunu belirten Vali Köşger, “Katman katman uygarlık var burada. On bin yıldır buradan kimler geldi, kimler geçti, kimler burada yaşadı? Kurdukları medeniyet itibariyle de çok çok önemli seviyelere ulaşmış birçok kavim, millet yaşadı burada. Ama muhakkak ki tarihi süreç içerisinde o kritik eşikte nasıl durmaları gerekiyorsa o şekilde duramadıkları için tarihin tozlu sayfaları arasında yerlerini aldılar. Şimdi bin yıldır yaklaşık bu coğrafyada biz varız. Var olmaya da devam edeceğiz inşallah. Bunu en başta bu toprakları, bu ülkenin, bu vatanın geleceğini emanet edeceğimiz gençler sayesinde sürdüreceğiz. Ve onları eğiten akademisyenlerimiz başta olmak üzere her kademedeki eğitimciler, öğretmenlerimiz sayesinde sürdüreceğiz. Bunu güvenerek, inanarak söylüyoruz.” dedi.

Bu yıl TEKNOFEST’in Adana’da yapıldığını hatırlatan Vali Köşger, “Hem TEKNOFEST’TEKİ bütün gençlerimizle hem de Adana’dan orada bizi temsil eden gençlerimizle gurur duyduk. Hakikaten teknik olarak, bilim olarak, çağın gerektirdiği bütün bilimle, ilimle, fenle, teknolojiyle kuşanarak gelen pırıl pırıl bir gençlik var. Gençlerimizi bu anlamda iyi yetiştiriyoruz. Ancak kıymetli akademisyenlerden şunu istirham ediyorum. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak istirham ediyorum. Çocuklarımızı bilimle, teknolojiyle, ilimle, fenle donattığımızda; en başarılı hale getirdiğinizde onlara eğer vatan sevgisini vermemişsiniz, ülke sevgisini vermemişseniz, bayrak sevgisini vermemişseniz, bizi biz yapan değerleri çocuklarımıza özümsetmemişseniz, çocuklarımız o yetiştiği bilgiyle başka bir ülkenin askeri oluyor. O sebeple sizden istirhamım çocuklarımıza milli şuur vermeniz lazım. Bu ülkenin nasıl bir ülke olduğuna dair, bizi biz yapan değerlere dair çocuklarımızı bilinçli yetiştirmeniz lazım. Maalesef en iyi yetiştirdiğimiz çocukların sosyal medya başta olmak üzere maruz kaldıkları propagandalar neticesinde en kısa sürede başka ülkelere gittiklerini veya gitmeye çalıştıklarını gözlemliyoruz. Bu çok yanlış bir şey. O sebeple bu çocuklara sahip çıkmamız lazım.” dedi.

Konuşmasının devamında gençlere de seslenen Vali Köşger,  “Sevgili gençler size de şunu söyleyeceğim. Ülkenizle iftihar edin. Bu ülkenin tarihinde en ufak bir leke, başımızı önümüze eğdirecek, bizi utandıracak en ufak bir hadise yoktur. Ben Balkan coğrafyasını gezdim. Orta Doğu coğrafyasını gezdim. Oralarda ecdadın bıraktığı iftihar tablolarını gördüm. Oralarda bizi dört gözle beklediklerini gördüm. Türkiye’nin ayağa kalkmasını bekliyorlar. Sizin ayağa kalkmanızı bekliyorlar. Sizin bilimle şahlanmanızı ve tüm dünyaya tekrar adaleti ve nizamı tesis etmenizi bekliyorlar. O anlamda teknolojiyi, çağdaş bilimleri, muasır medeniyetleri elbette yakalayacağız. Ancak bu şuura da sahip olmamız lazım, bu beklentilerden de haberdar olmamız lazım. Bu ülkenin kıymetini bilmemiz lazım ve aslında bu saldırılar da bu ülkenin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Ülkemiz dünyaya tekrar benim de bir sözüm var, söyleyecek bir şeyim var demeye niyetlendiği anda bu tür hadiseler başlıyor. Bunu da çok iyi idrak etmemiz lazım.  Bu anlamda ben bu akademik yılın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ülkemizin geleceği siz gençlerimize emanet. Sizlere üstün başarılar diliyorum.” dedi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor