ALTIN KOZA FESTİVALİ İÇİN SON HAZIRLIKLAR YAPILIYOR

“Sanata ve sinemaya desteğimiz kesintisiz sürecek” diyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festivalin kapsamını geniş tuttuklarını, uzun metraj film yarışması, belgesel film yarışması, uluslararası kısa film yarışması ve ulusal öğrenci kısa film yarışması yapılacağını açıkladı.

 

(HABER MERKEZİ)-Adana Büyükşehir Belediyesi 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali bu yıl 23 – 29  Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Altın Koza Film Festivali’nin yarışmalı bölümleri için başvurular başladı. Yarışmalar İçin Son Başvuru Tarihi 16 Ağustos 2024

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu yıl;  Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, , Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması bölümleri yer alacak.

Ayrıca Türk edebiyatının önemli eserlerinin sinemaya uyarlanmasını teşvik amacıyla bu yıl  Uzun Metraj Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması da yarışmalı bölümler arasında olacak.

Yarışma yönetmelik ve başvuru formlarına  https://altinkozaff.org.tr/  linkinden ulaşılabilecek. Tüm kategorilerde başvurular 16 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sinemaya ve sanata desteklerinin kesintisiz olarak devam edeceğini açıkladı.

  1. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında dünya sineması seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, sinema sempozyumu ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak.

HABER AJANSLARI BÖLGE GAZETESİ’NİN ALTIN KOZA KAMPANYASINI DÜNYAYA DUYURDU

Adana’yı dünyaya tanıtan Altın Koza Film Festivalleri’nin ekonomik sıkıntı nedeniyle kapıtılmasından sonra, BÖLGE gazetesi tarafından başlatılan ve tüm sinema oyuncularını, yapımcılarını Adana’ya daveti ile  gündem değiştiren kampanya ulusal gazete ve ajanslarda şöyle yer alıyordu;

Adana’da yayınlanan Bölge Gazetesi’nin başlattığı “Festivalinize Sahip Çıkın” kampanyası kapsamında gerçekleştirilen ve Gazeteci-YazarNebil Özgentürk’ün yönettiği “Altın Koza Paneli” Adana Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Samancılar panelde yaptığı konuşmada, Altın Koza Festivali’nin  sinema sanatının gelişiminde önemli yeri olduğunun altını çizerek,  “Elimizdeki bir değeri yok ettik. Ama onu yeniden hayata döndürmekle  yükümlüyüz” dedi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik sıkıntıları ve toplumsal olayları gerekçe göstererek festivale son vermesini haklı bulmadığını ifade eden Samancılar, şöyle konuştu:

“Altın Koza Film Festivali’nin yapılmaması halkı ve sanatçıları mağdur etti. Kolumuzu kesip aldılar. Parasızlık, depremler bunlar sanatsal etkinliklerin sona erdirilmesi için gerekçe olamaz. Hayat devam ediyor. Antalya da depremi görüyor, ama festivaline de devam  ediyor. Sanatsal etkinliklerle, toplumsal olayların bütçeleri birbirine karıştırılmamalıdır.

Adana Büyükşehir Belediyesi bizlere savunma yapmak zorundadır. Açıkça söylüyorum, Altın Koza’yı Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak bitirdi. Belediye bunu yapamıyorsa, (ben yapamıyorum) desin. Biz buraya bağcı dövmeye değil, üzüm yemeğe geldik. Sayın Durak, (festivali şu tarihte yapıyoruz) diye imzalı bir açıklama yapar, biz de inanırız. Aksi takdirde, ben artık vaatlere inanmıyorum.”
-2005 SİNEMANIN YILI OLACAK-
Sinema Yapımcısı Necip Sarıca da sinema sanatının gelişimine katkıda bulunacak yasal düzenlemelerin gerçekleştirildiğini hatırlatarak, bunun 2005 yılına olumlu yansıyacağını söyledi.
Değerlendirme sistemi ile uluslararası bir çok etkinliğe örnek olan Altın Koza Film Festivali’nin en kısa zamanda hayata geçmesi için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirten Sarıca, “Gelecek  yıl Türk sinemasının yılı olacak. Bu rüzgar mutlaka yakalanmalı.  Olanaklar çokken gelin bu festivali hayata döndürelim” diye konuştu.
Sinema Oyuncusu Yılmaz Köksal ise bir kentin marka olmuş festivalinden vazgeçilmesinin üzüntü verici olduğunu belirterek, “Adana Türk sinemasının can damarıdır. Bu topraklar, yetiştirdiği sanatçılarla ülkenin sanatını beslemiştir. Sinemamızın yüreği olan Altın Koza’ya el birliği ile kan pompalayalım” dedi.

Toplantının soru cevap bölümünde söz alan Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Acevit de festivalin belediye bütçesi ile gerçekleştirilmesinin olanaksız olduğunu ve sivil toplum örgütlerinin desteğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanı Tarık Kılıçarslan da söz alarak Başkan Aytaç Durak’ın yurtdışında olması nedeniyle toplantıya katılamadığını ancak, suçlamaların haksız  olduğunu ve festivalin yeniden oluşumuna destek verdiğini söyledi.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen’in imzasıyla yapılan ve güç birliği sağlanarak festivale destek verileceği belirtilen bir açıklama da salondakilere dağıtıldı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Ticaret Borsası Başkanı Fethi Coşkuntuncer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kurtar Çakın ve sivil toplum örgütleri ve basın yayın organlarının temsilcileri katıldı.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor