ALTIN KOZA START ALDI

(HABER MERKEZİ)-31.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali start aldı. Festival, Atatürk Parkı’na çelenk koyma töreni ile başladı. Törende başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere, Festival yürütme kurulu üyeleri katıldı.

İkinci tören ise Saat 19.30’da Merkez Park, Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi.

 

Volkan Severcan’ın sunduğu gecede Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile Orhan Kemal Emek Ödülleri sahiplerini bulurken, gecede ayrıca Pop müziğin unutulmaz ismi Nilüfer de konser verdi. 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün bu yılki sahibi, sinemaya getirdiği yenilikçi bakış ve sanatsal cesareti nedeniyle Polonyalı usta yönetmen Jerzy Skolimowski’nin oldu. Açılış töreninde ödülünü alan usta yönetmen ayrıca, festival kapsamında seyirciyle buluşacak son filmi “Aİ”nin (EO, 2022) gösterimine, filmin hem senaristi hem de yapımcısı olan Ewa Piaskowska ile birlikte katıldı.

Roman ve öyküleri sinemamıza ilhâm olmuş Adanalı yazar Orhan Kemal’in anısını yaşatmak ve sinemamıza kattıkları emek ve eserler adına sinema emekçilerine verilen Orhan Kemal Emek Ödülleri, yönetmen, genel koordinatör, yönetmen yardımcısı, senarist, görüntü yardımcısı ve oyuncu yönetmeni Muzaffer Hiçdurmaz’a, oyuncu Güler Ökten’e ve oyuncu, tiyatro yönetmeni ve seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper’e verildi. Ödül töreninden sonra sahneye çıkan pop müziğinin unutulmaz ismi Nilüfer, Merkez Park’a gelen izleyicilere muhteşem konser verdi.

Sinemamıza yaklaşık 3,5 milyon TL destek

Sinemamızda özgün ve özgür eserlerin yaratılmasına destek bu yıl da Adana Altın Koza Film Festivali’nden geliyor. Yarışmalarda toplamda 3 Milyon 310 Bin TL değerinde para ödülünün verileceği festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın En İyi Film Ödülü 1 Milyon 500 Bin TL değerinde olacak.

Jüri başkanı Nuri Bilge Ceylan

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda jüri başkanlığını, İlk uzun filmi “Kasaba” ile Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yılmaz Güney Jüri Ödülü’nü kazanmış, “Üç Maymun” (2008), “Bir Zamanlar Anadolu’da” (2011), “Kış Uykusu” (2014) ve en son, Cannes’dan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ile dönen “Kuru Otlar Üstüne” (2023) filmleriyle adını uluslararası başarılara taşımış yönetmen, senarist, yapımcı ve fotoğraf sanatçısı Nuri Bilge Ceylan yapacak. Jüride ise yine birbirinden değerli isimler yer alacak: Oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ, oyuncu Serenay Sarıkaya, yazar ve senarist Nermin Yıldırım, yönetmen ve senarist Mustafa Kara, kurgucu Ayris Alptekin ile yazar, film eleştirmeni, küratör Müge Turan, yılın en iyi filmini birlikte seçecekler.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ayrıca, İffet Eren Danışman Boz, Murat Şeker ve Tayfur Aydın’dan oluşan Film Yönetmenleri Derneği Jürisi Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü’nü verirken, sinema yazarları Abbas Bozkurt, Ayça Çiftçi ve Gül Yaşartürk’ten oluşan jüri de Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülü’nün bu yılki sahibini belirleyecekler.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor