ALTIN KOZA VE BÖLGE GAZETESİ

Altın Koza Film Festivali, sadece Adana’da, Türkiye’de, hatta Dünya’da ses getiren bir festivaldi.. Halk sokaklara dökülüyor, ulusal televizyon ve gazetelerde Adana konuşuluyordu.. Belediye Başkanı Aytaç Durak’tı..

Altın Koza’nın Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Acevit, yardımcısı kardeşiydi.. Altın Koza’nın kapatılması yönünde Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı ikna etmişler ve kapatma kararı alınmıştı..

Oysa Altın Koza sadece Adana’da değil, Türkiye genelinde büyük ilgi görüyor, Adana halkı coşkulu günler yaşıyor, o coşku komşu illere yayılıyor ekonomik katkı sağlıyordu.. Sonuçta abi-kardeşin dediği oldu, Altın Koza’nın hayatına son verme kararı alındı..

İşte o anda lider gazeteniz BÖLGE devreye girdi..

Büyük bir kampanya başlattı.. Adanalı gazeteci yazar Nebil Özgentürk’ü, sinema oyuncusu Menderes Samancılar’ı, film yapımcılarını Adana’ya davet ettik, uçak, yemek, otel masraflarını karşılayarak Adana’da büyük katılımlı bir toplantı düzenledik.

Altın Koza Film Festivali’nin yeniden başlatılması için büyük bir kamuoyu oluşturduk, Belediye Başkanı Aytaç Durak kamuoyu baskısı sonucu kabul etmek durumunda kaldı ve Altın Koza BÖLGE Gazetesi’nin girişimiyle yeniden Adana’ya kazandırıldı.

Gazetecilik zor meslektir, ama halka hizmet ediyorsa, gazeteci o zorluklar karşısında mücadele verebilen, halkın haber alma özgürlüğünü sonuna kadar kullanabilendir.

BÖLGE Gazetesi, gazetecilik ilkesini ve terbiyesini asırlık olan ve yaşamasına katkıda bulunmamıza rağmen, bu kentin ileri gelenleri Yeni Adana Gazetesi’ni yaşatamadı. Bu kentte bir eksiklik var, var olan gazeteciliğin ayağa düşürülmesinde kenti yönetenlerin yanlışlarından olsa gerek. Bilinmesi gereken şudur;

Gazeteci gerçekleri yazmakla sorumludur, o sorumluluğu hissettiği sürece halka hizmeti ilahi bir görev olarak kabul eder ve o sorumlulukla haber ya da yorum yapar..

Gazeteci hatır-gönül ile haber yapmaz, gerçekleri yazmakla sorumludur.. Altın Koza Film Festivali’ni Adana’ya ve Türkiye’ye kazandıran BÖLGE Gazetesi’dir..

Biliyor musunuz! Adana Büyükşehir Belediyesi bütün yerel gazetelere Altın Koza Festivali ile ilgili sayfa sayfa ilan verdi ama Bölge Gazetesi’ne ilan vermedi.

Neden mi? Eleştiride bulunduk diye.. Oysa siyaset yapanlar, eleştiriye açık olmalıdır, hakaret olmadıkça eleştirmek, yol gösterici olmaktır…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Zeydan Karalar’ı telefonla aradım, “Amacım ilan almak değil, neden bütün gazetelere ilan verip BÖLGE Gazetesi’ni yok saydığını sormak için aradığımı” söyledim, bir şey diyemedi, hemen talimat vereceğini söyledi..

Oysa benim aramam ilan istemek için değil, yaptığının yanlış olduğunu söylemek içindi.. Bir gazeteci doğruları, sadece doğruları yazmak zorundadır bu onun mesleki ve ahlaki sorumluluğudur.

Bu yazıyı, sayın Zeydan Karalar’ı eleştirmek, karalamak amacıyla kaleme almıyorum, bu anlayışın siyasette yer alan, söz sahibi olanlarda sıkça görüldüğünü gözlediğim için yazıyorum.

Gazetecinin emir eri olmadığını, okurlarına karşı sorumluluğunun bilinciyle görev yaptığını, ancak yanlışlar karşısında kırıcı değil, uyarıcı olmasının ahlaki ve vicdani sorumluluğunu taşıdığını da unutmamak gerek..

Bu yazı, sayın Zeydan Karalar’ı eleştirmek için değil, bu kenti yönetme sorumluluğu alan herkesin hakaret içermeyen, yapıcı eleştiriye saygı gösterilmesi temennisiyle kaleme aldığımızı özellikle belirtmek isterim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor