AMPUTE FUTBOLDA 2. KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN KAHRAMANLAR ÖVGÜ VE ÖDÜLÜ HAK EDİYOR

Türkiye Ampute Futbol Milli takımı Polonya’da tüm rakiplerini farklı yenerek ikinci kez Avrupa Şampiyonu olmaları ülke genelinde büyük beğeni ile karşılandı.
Son 15 yılda Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından da desteklenen Ampute futbol takımı içinde başta gaziler olmak üzere, trafik ve iş kazası ile farklı nedenlerle ayaklarının bir bölümü veya tamamını kaybeden, ancak yaşama sporla tutunan, hırslı, heyecanlı, arzulu ve Türkiye sevdalısı gençler, elde ettikleri başarılarıyla her türlü övgü ve ödülü hak ediyorlar.
Ampute futbol milli takımı sporcuları, sistemli çalışmanın semeresini görerek 2017 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen Avrupa şampiyonasında güçlü rakiplerine rağmen ülkemizin tanıtımını sağladı ve yüzünü güldürmüştü. Daha önce de Dünya üçüncülüğü bulunuyordu.
4 yılda bir yapılan Avrupa şampiyonasında milliler, turnuvada finale dek, D Grubu’nda Gürcistan’ı 10-0, İtalya’yı 11-0, çeyrek finalde İrlanda’yı 4-0 ve yarı finalde de Rusya’yı 5-2 mağlup etmişti.
Finalde ise her türlü olanağa sahip İspanya’yı hem de 6-0 yenerek ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu , hem de “19 Eylül Gaziler Günü”nde kazanmayı başardılar. Böylece Milliler toplamda 36 gol attı. Sadece 2 gol yediler.
Ekibin teknik direktörü eski ampute milli takım oyuncusu gazi Osman Çakmak, şampiyonluktan sonra yaptığı açıklamada, şampiyonluğun 19 Eylül Gaziler Günü’ne denk gelmesinin çok anlamlı olduğunu, İstanbul Hava Limanı’nda 3 büyük kulübün yabancı futbolcularına yapılan karşılaşmanın daha fazlasını beklediklerini, başta Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk olmak üzere, ekibin tüm futbolcuları, yönetici ve diğer görevlilerine teşekkür etti.
Polonya’dan gelen millileri taşıyan uçağın pilotları anons yaparak başarıyı kutlayarak moral verdiler. İstanbul Hava Limanı’na inen milliler çiçeklerle karşılandı. TURKCELL Avrupa Şampiyonluğu nedeniyle tüm sporculara dağıtılmak üzere 1 milyon lira ödül verdi. Diğer kurum ve kuruluşların da aynı duyarlılığı göstermesi gerekmez mi?
Şampiyon Ampute futbol takımı diğer engellilere de model oldular. Spor engelli bireyler için rehabilitasyon aracıdır. Eve kapanmak engelli için en tehlikeli davranıştır. Toplumla entegre olmak için tiyatro, sinema ve farklı etkinliğe gitmelidirler. Her engellinin yapacağı bir spor dalı vardır. Ayrıca, düşünüldüğü gibi olmasa da kaldırımlara yapılan rampalar ve diğer araç-gereçler bir nebze de olsa engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırıyor.
Tokyo Paralimpik Olimpiyat Oyunları’nda Türk sporcular 1 altın, 3 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplamda 10 madalya ile adeta destan yazdılar.