“ANAYASANIN İLK DÖRT MADDESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR VE VAZGEÇİLMEZDİR”

Yazılı açıklamada satırbaşlarıyla şöyle denildi; “Bu ülkenin kurucu ayarlarıyla oynamayın! Ülkeyi, 22 yıldır tek başına yönetiyorsunuz ülkenin bütün kurumlarına, devletin bütün kurumlarına, istediğiniz kadroları atıyorsunuz. Kendinizden olmayanları da adeta tasfiye ediyorsunuz. Bu kadar yetkinin bu kadar gücün bu kadar devlet olanaklarının kullanıldığı bir dönemde insanların açlık sefalet ve yoksulluk içerisinde yaşadığı, kadın cinayetlerinin, günümüzde olağan hale geldiği, yoksulluğun ve sefaletin altında inleyen toplum kesimlerinin ve emekçilerinin demokratik tepkilerine bile tahammül edemediğiniz dönemde durup dururken bu ülkenin vazgeçilmezi olan, bu ülkenin emek örgütleri ve bütün çağdaş, laik, demokratik yaşam biçiminden yana olan değerleriyle oynamayın.”

 

(HABER MERKEZİ)-Eğitimiş Adana 1 Nolu ve 2 Nolu Şube üyeleri, Adana Adalet Sarayı önünde yaptıkları ortak basın açıklamasıyla Anayasanın ilk dört maddesinin kırmızı çizgileri olduğunu söyleyerek değiştirilmesinin mümkün olmadığını söylediler. Basın açıklamasını Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Hasan Kütük okudu.

Hasan Kütük’ün okuduğu basın açıklaması aynen şöyle;

Ülkemizin bütün illerinden Eğitim-İş sendikamızın aynı anda yapmış olduğu basın açıklaması konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’i ve bağlı 10 sendikamızı da bağlayan etkileyen ve onların da sözü olan bir açıklamadır.

Özellikle şunu belirtmek istiyoruz ki Eğitim-İş sendikamızın, diğer 10 sendikamızın ve konfederasyonumuzun tüzüğünde bizim için önemli bağlayıcı bir madde var. Bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz:

“Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratikleşme ve çağdaşlaşma hedefini geliştirerek korumaktır.”

Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Eğitim-İş’i, diğer sendikalarımızı ve konfederasyonumuzu kurarken de tüzüğün amaçlar bölümüne bu ilkeyi bu açıklamayı bu duruşumuzu koyma ihtiyacı duyduk.

Buradan da şunu açık ve net net söylüyoruz. Bu ülkenin kurucu ayarlarıyla oynamayın! Ülkeyi, 22 yıldır tek başına yönetiyorsunuz ülkenin bütün kurumlarına, devletin bütün kurumlarına, istediğiniz kadroları atıyorsunuz. Kendinizden olmayanları da adeta tasfiye ediyorsunuz. Bu kadar yetkinin bu kadar gücün bu kadar devlet olanaklarının kullanıldığı bir dönemde insanların açlık sefalet ve yoksulluk içerisinde yaşadığı, kadın cinayetlerinin, günümüzde olağan hale geldiği, yoksulluğun ve sefaletin altında inleyen toplum kesimlerinin ve emekçilerinin demokratik tepkilerine bile tahammül edemediğiniz dönemde durup dururken bu ülkenin vazgeçilmezi olan, bu ülkenin emek örgütleri ve bütün çağdaş, laik, demokratik yaşam biçiminden yana olan değerleriyle oynamayın.

Eğer bugün hala bütün farklılıklarımıza kimliklerimize renklerimize etnik inançlarımızdaki farlılıklarımıza rağmen bir arada yaşayabiliyorsak bütün müdahalelere rağmen iç barış içerisinde kardeşçe yaşayabiliyorsak bu sizin bugün değiştirmek istediğiniz Anayasanın ilk üç ve dördüncü maddesinin sayesindedir.

Bütün sendikalarımızla birlikte devletin resmi rakamına göre 176 bin üyesi olan ama kamu emekçilerinin gönlünde birinci konfederasyon olan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak diyoruz ki;

Anayasanın ilk dört maddesi bizim kırmızı çizgimizdir. Bizim vazgeçilmezimizdir.

Bu maddeye dönük bir müdahaleye karşı olabilecek en üst düzeyde demokratik tepkimizi, tavrımızı ve bu konuda mücadelemizi vereceğimizi buradan bir kere daha hatırlatıyoruz ve diyoruz ki;

Daha fazla bu ülkenin bu toplumun dokusuyla değerleriyle oynamayın bu yurttaşlar size bu ülkeyi yönetme yetkisini ve hakkını vermiştir ama tartışmaya dahi açılmayacak bu Anayasanın maddelerini değiştirme hakkını ve yetkisini vermemiştir diyoruz.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor