ANILARIMDAKİ ÇETİN ABİYE İLK VE SON MEKTUBUMDUR

O gece Yeni Adana Gazetesi’nde  nöbetçi muhabir olarak çalışıyordum. Anadolu Ajansı saat 24’ten sonra haber akışını keserdi.. Ve O gece Ajanstan “flaş…flaş..flaş..Haber akışımız aralıksız devam edecek” diye uyarı geldi.. Yeni Adana Gazetesi’nin baskısı Cumhuriyet Gazetesi’nin matbaasında yapılıyordu.. Beklersem, hiçbir şey çıkmaz ise, gazete bayilere yetiştirilemez ise  işime son verileceği kesindi. Risk ettim, Yeni Adana Gazetesi’nin baskısını Cumhuriyet Gazetesi’nden sonra yapılmasını istedim. Saatler ilerliyor, hiçbir haber gelmiyordu..

..Ve Anadolu ajansının son dakika haber başlığı şöyleydi;

 FLAŞ..FLAŞ..FLAŞ..DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARI İDAM EDİLDİ, SAYIN ABONELERİMİZİN BİLGİLERİNE..

Anadolu Ajansı haber akışına başlamıştı.. Cumhuriyet Gazetesi de AA’nın abonesiydi.. Cumhuriyet Gazetesi’nin haber kalıbını olduğu gibi Yeni Adana Gazetesi’ne kullandım, başka çarem yoktu, sabaha karşı Yeni Adana gazetesi’nin Kızılay Caddesindeki binasına giderek orada uyudum. Sabah gazetenin telefonu çaldı, arayan gazetenin imtiyaz sahibi Çetin Remzi Yüreğir’di.. “Nevzat hemen İlke kitap evine gel” dedi..

İlke Kitapevi Cetin abinin baldızı tarafından işletiliyordu, yeri Abidin Paşa Caddesi’ndeydi. Yani Yeni Adana Gazetesi’nin biraz ilerisinde.. Hemen gittim, beni görünce sinirli bir şekilde Cumhuriyet Gazetesi’ni önüme attı, manşeti okumamı istedi. Gazeteyi elime aldım, bizim kullandığımız manşeti Cumhuriyet Gazetesi de kullanmıştı,  hafiften gülümsedim “Ne sırıtıyorsun?” diye sordu, Yeni Adana Gazetesi’ni gösterdim “okudunuz mu?” dedim. Baktı, okudu ve sadece şöyle dedi; “GİDEBİLİRSİN CANIM”

Çetin abi muhteşem, bilgi birikimi yüksek gazetecilik ilkelerine sonuna kadar bağlı biriydi..

Belediye Başkanı merhum Ege Bagatur, silahlı saldırı sonucu vurulmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.. Çetin abi Belediye Meclis üyesiydi.. Ege abinin yerine vekil olarak getirildiğinde bize şu talimatı vermişti;

“Benim vekil olduğum sürece Yeni Adana Gazetesi’nden bir tek personel belediyeye gelmesin, haber yapmasın. Belediyenin haberlerini Anadolu Ajansı’ndan kullanın.”

Gazetecilik ilkesine son derece bağlıydı.. Gazeteci olmanın sorumluluğununun bilincini bize de aşılıyordu Çetin Remzi Yüreğir..

Ben, Milliyet Gazetesi’nda yıllarca muhabirlik yaptı isem,  istifa ederek ayrılmış isem, Hürriyet ve Tercüman gazetelerinin transfer teklifini red edip   Bölge Gazetesi’ni kurup, bölgenin en güçlü gazetesi haline getirmiş isem, bunu  Yeni Adana Gazetesi ve Çetin Remzi Yüreğir’e borçluyum.

Ruhun şad, mekanın cennet olsun,  seni hep sevgi, saygı ve özlemle anacağız Çetin abi..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor