AÖF’de neler oluyor?

(HABER MERKEZİ) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) yaşanan sınav iptallerini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Dr. Şevkin, AÖF yöneticilerinin yaklaşık 3100 öğrencinin kopya çektiğine yönelik tespitler nedeniyle güz yarıyıl vize sınavlarının iptal edildiğini, bu öğrencilerin final sınavlarına da giremeyeceğini belirtmesinin ardından öğrencilerden gelen tepki seslerini meclise taşıdı.

Online vize sınavlarına giriş yaptıktan sonra sınav esnasında bazı öğrencilerin internet kaynaklı, bazılarının da sistemden kaynaklı sınav kesintisi yaşandığını öne sürdüğüne işaret eden Dr. Şevkin, kendisine ulaşan öğrencilerin bu iddialarına kayıtsız kalmadı.

Anadolu Üniversitesi yetkililerinin yaptığı açıklamada bireysel kopya tespit edildiğini, bu durumda olan öğrencilerin bundan sonraki hiçbir dersin sınavına giremeyeceğini belirttiğini hatırlatan Dr. Şevkin, konuyu meclise taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yanıt bekleyen Dr. Şevkin, “Yaşanan aksaklıklar üniversite yönetimine bildirilmiş bazı öğrencilere sınav ihlali yapıldığına yönelik yanıt verilmiş ancak öğrenciler yanıtla yetinmeyip kopya çekildiğinin ispatı için belge talebinde bulunmuştur. Üniversite yönetimince kendilerine herhangi bir belge verilmediğini kaydeden 3100 öğrenci mağduriyet yaşadığını ve bu sayının arttığını savunmaktadır” dedi.

Öte yandan durumunu sorgulayan bazı öğrencilerin AÖF’nin twitter hesabından engellendiğini gözlemleyen Dr. Şevkin, TBMM’ye sunduğu soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un şu sorulara yanıt vermesini istedi:

SORULAR

  1. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin (AÖF) kopya çektiğini öne sürdüğü öğrenci sayısı tam olarak kaçtır? Öğrencilere kopya çektiklerine yönelik herhangi bir belge/delil sunulmuş mudur?
  2. AÖF, iddia ettiği gibi bir dersten kopya çekildiğini belirlediyse ve sınavı iptal ettiyse, öğrencilerin diğer derslerin sınavlarına girmesini neden engellemektedir?
  3. AÖF büro çalışanlarının öğrencilere farklı cevaplar verdiği, öğrencilere sert davrandıkları doğru mudur?
  4. Sınava giremeyen öğrencilerin toplam harç ücretleri ne kadardır? Bu harç ücretleri öğrencilere iade edilecek midir?
  5. AÖF’den başka hangi üniversitede sistemden kaynaklı herhangi bir derse ait sınav iptali yaşandığında diğer derslerin sınavları için de final hakkı tanınmamaktadır?
  6. Mağduriyet yaşadıklarını ve kopya çekmediklerini savunan öğrencilerin durumları ile ilgili bir çalışma yapılacak mıdır?
  7. Öğrencilerin online sınav esnasında karşısına çıkan ‘sistem hatası’ uyarıları üniversite yönetiminin bilgisi dahilinde midir? Şayet bilgileri var ise bu uyarılar nedeniyle sınavları iptal edilen öğrencilerin mağduriyetleri dikkate alınıp giderilecek midir?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor