Arkeologlar Adana’yı anlattı

ADANA (BÖLGE)-Adana ve Osmaniye’de son yıllarda yapılan arkeolojik çalışmalar ve müzecilik sayesinde dünyanın ilgisinin bu bölgeye çevrildiği belirtildi.

13.Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında ‘Siber Dünyada Kültür Varlıklarımız’ konulu bir söyleşi düzenlendi. Çukurova Üniversitesi’nden Doç. Dr. Serdar Girginer, arkeolojik kazılar sayesinde kent tarihinin her araştırma sonunda biraz daha geriye gittiğini örneklerle anlattı.

52 bin eserin sergilendiği Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu da yeni müzenin sadece sergileme yeri değil, aynı zamanda kültürel değerlerin yaşatılabildiği bir ortama kavuştuğunu, periyodik etkinlikler düzenlemeye başladıklarını, müzenin 1 Nisan’dan itibaren saat 19.00’a kadar açık olacağını bildirdi, “Hedefimiz Türkiye’de değil, dünyadaki en tanınmış müzeler arasına girmek” dedi. 

Dr. Ayça Gedik ile Fatih Erhan da Çukurova bölgesinin turistler ve bilim adamlarının ilgisini çeken tarihi yerler hakkında açıklamalarda bulundu.

Verilen bilgilere göre Adana kültür envanterinde 1152 kayıt bulunuyor. Bunların dağılımı ise şöyle: Mezarlık 3, doğal sit 4, anıt ağaç 3, endüstriyel yapı 75, idari yapı 40, askeri yapı 37, anıt mezar 10,dini mimari 78, arkeolojik sit 425, kalıntı 84, kaya mezar 15.

Konuşmaların sonunda Çukurova Sanat Girişimi gönüllüsü Nazan Balcı, Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu’na kitap ve derginin bulunduğu çantayı vererek, teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor