ASILI KALAN GÜVERCİN KURTARILDI

HABER: EBRU SERT

ADANA (BÖLGE)- Adana’nın Seyhan ilçesinde, ayağı ipe takılarak mahsur kalan güvercin, itfaiye ekiplerince kurtarılarak barınağa teslim edildi. Seyhan ilçesinde, Nüfus Müdürlüğü’nün duvarına konan güvercinin ayaklarına dolanan teller nedeniyle uçamadığını gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Adana’nın Seyhan ilçesinde ayağı ipe takılan güvercini itfaiye ekipleri kurtardı. Alınan bilgiye göre, Seyhan ilçesi Türkocağı Mahallesi Ulus Caddesi üzerinde bulunan Nüfus Müdürlüğünün duvarında güvercin asılı kaldı. Güvercinin asılı olduğunu gören vatandaşlar, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, güvercini asılı kaldığı yerden kurtardı. Güvercinin kurtarılmasından sonra vatandaşların, evlerinin balkonlarından itfaiye ekiplerini alkışlaması dikkat çekti.

İtfaiye ekipleri, güvercinin ayağındaki ipleri temizleyerek, uçması için çaba sarf etti ancak, ekipler tarafından güvercinin ayaklarında hasar oluştuğu için uçamadığı anlaşıldı. Güvercin koruma altına alınmak ve tedavisi gerçekleştirilmek üzere, ekipler tarafından barınağa götürüldü.

UMUTLU VE MUTLUYUZ

İşini özveriyle yürüten Taşköprü itfaiye memuru Talha Karakuş şunları söyledi: ‘’Bir vatandaşın ihbarı üzerine buraya geldik. Ve birlikte çalıştığım Taşköprü itfaiye ile birlikte güvercini takılı kaldığı yerden kurtardık. Ve barınağa teslim edeceğiz. Umarım, iyi olacak. Can kurtarmak, bizler için her şey demek. İnsan veya Hayvan fark etmez bir nefes bizler için çok önemli, ekibim ve ben umutlu ve mutluyuz. Anlayışlı vatandaşlara da ayrıca teşekkür ederim. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.’’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor