ATMAN VE GÜNDOĞDU FİNALDE YARIŞACAK

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezun öğrenciler Beyaz Atman ve Merve Gündoğdu, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği 2022 Futurebase International & Futuretech yarışmasında finale kaldı.

İTHİB’in düzenlediği 2022 Futurebase International & Futuretech Yarışması’na Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezun öğrencileri damga vurdu. Yarışmanın finaline kalan öğrenciler iki yıl içerisinde yurtdışı eğitim ödülüne sahip olacak.

Atman ve Gündoğdu Finalde Yarışacak 

Yarışmalar ile hedeflenenin, yarışmacıların tasarım ve inovasyon kabiliyetini arttırmak, yarışmacıların küresel trendleri yakından takip etmelerini ve perspektiflerini geliştirebilme şansını sağlamak, yarışmacıların işyerinde öğrenme fırsatını elde etmelerini sağlamak olduğu vurgulandı.

Dereceye Girenlere Para ve Eğitim Ödülü Var

Yarışmanın finalinde birinci olan yarışmacıya 200 bin TL, ikinciye 150 bin TL ve üçüncüye 100 bin TL para ödülü verileceği bildirilirken 60 bin TL de onur özel ödülü verilecek. Ayrıca üç finalist arasından Ticaret Bakanlığı’nın belirleyeceği yarışmacıya da İTHİB tarafından belirlenecek tasarımla ilgili bir eğitim kurumunda %90 devamlılık ve başarı şartıyla yurt dışı eğitim hakkı tanınacağı açıklandı.

İlk üçe giren yarışmacılara 6 ay yabancı dil eğitimi imkânı, finale kalan 11 tasarımcıya Première Vision Paris Fuar ziyareti ve İstanbul Moda Akademisi’nde burslu ders imkânı sağlanacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor