ATO mobilyacıları buluşturdu

ADANA (BÖLGE)-Daralan piyasaların ekonomiye verdiği tahribatın izlerini silmek için çaba sarf eden Adana Ticaret Odası yerli üreticileri dünyanın dört bir yanından Adana’ya davet ettiği mobilya sektörünün temsilcileriyle buluşturdu. Buluşmaya öncülük eden Adana Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yücel Bayram, ” Bu buluşmalar dünya pazarına açılmamızın anahtarı olacaktır. Bu tür ikili görüşmeleri yapmaya devam edeceğiz ve kendimizi dünyaya tanıtarak dünya pazarında biz de varız diyeceğiz” dedi.

Mobilya yurt dışı alım heyetinin Adana’da mobilya üretimi yapan firmalarla yaptığı görüşme sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getiren katılımcılar bu tür buluşmaların sıklaştırılması gerektiği ve ülke çeşitliliğin artırılması konusunda Adana Ticaret Odası’ndan destek bekliyoruz”dediler.  Konuya ilişkin açıklama yapan ATO Başkan Yardımcısı Yücel Bayram, ”Yurt dışı pazarında müşteri bulmak önceliğimizdir. Bu tür görüşmeler en öncelikli çalışmalarımız arasında yer alan ihracata büyük destek olacak bir çalışmadır. İhracatımızın artırılması, yeni pazarlar bulunması ve ülkemizin ekonomik ve ticari açıdan tanıtımı amacıyla ülkemizde mobilya sektöründe faaliyette bulunan şirketlerle yurt dışı alım heyetini buluşturduk. Toplantıda her iki tarafın da memnuniyetlerini dile getirmeleri bizler için mutluluk kaynağıdır” dedi.

Konuşmasının devamında ATO Başkan Yardımcısı Yücel Bayram, ” Türkiye’de mobilya sektörü, pazarın yoğunlaştığı ve orman ürünlerinin yoğun olduğu belirli bölgelerde toplanmıştır. Önemli mobilya üretim bölgeleri arasında Adana’da yer almaktadır. Mobilya üretimindeki gücümüzü dünya ile paylaşmak istiyoruz. Ekonomik dalgalanmaların sektöre verdiği zararı ortadan kaldırmak için çaba sarf ediyoruz. Talep esnekliği yüksek bir tüketim ürünü olan mobilyaya olan talep ve kapasite kullanım oranları ekonomik dalgalanmalara paralel olarak inişli çıkışlı bir seyir izlemektedir. Kapasite kullanımının artırılamamasındaki en önemli etken iç pazardaki talep daralmasıdır. Sektörün tam kapasite ile çalışamamasının nedenlerinin başında iç talep, ikinci sırada dış talep yetersizliği gelmektedir. Bu talep eksikliği zincirleme olarak istihdamı ve yan sektörleri de büyük oranda etkilemektedir. İşte biz de Adana Ticaret Odası olarak bu olumsuzlukları olumlu yöne çevirmek için nitelikli alıcıları Adana’ya davet ediyor, gelen misafirlerin ihracatımıza katkı sağlamasına önem veriyoruz. Gelen yabancı alıcıların ziyaretlerini sağlıklı yapmaları önemli bunun için hassasiyet  gösteriyoruz.  Sektör temsilcilerimize ikili görüşme toplantıları düzenliyor ve ihracatçı firmalarımız ile tanışmalarını sağlıyoruz. Bu sayede, ülkemize gelen yabancı alıcılar, sipariş vereceği firmaları ve ürün gruplarını gözden geçirme şansı buluyor ve birebir görüşmeler yaparak zamanını verimsiz geçirmemiş ve katılımcı firmalarımızla daha sağlıklı iletişim kurmuş oluyorlar. Bu organizasyona gösterilen ilgiden memnunuz. Bu tür organizasyonları gerçekleştirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor