Atom Film’den “farklı” bir uzun metraj film : Ceylin

HABER: AYŞE TOPAK

ADANA (BÖLGE)-Çektikleri kısa filmlerle ulusal ve uluslararası birçok festivalden ödüllerle dönen Adanalı ATOM Film, mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan küçük kız çocuğu Ceylin’in elverişsiz koşullara, dayatılmış sisteme ve çarpık düzene rağmen okula gitme mücadelesini konu alan ilk uzun metrajlı filmin hazırlıklarına başladı. Ceylin’in hikayesini beyaz perdeye sinemaseverlerin desteğiyle aktaracak olan ATOM Film, dayanışma ağı Fongogo’da başlattığı kampanyaya destek bekliyor.

İLK UZUN METRAJLI FİLM İÇİN KOLLARI SIVADILAR

Adanalı gençlerin kurduğu ve ürettikleriyle sinema dünyasında saygın bir konum elde eden ATOM Film, ilk uzun metrajlı filmini çekmek için kolları sıvadı. Çukurova’nın tarım bölgelerinde çalışan kız çocuklarına dair hazırladıkları belgesel sırasında tanık oldukları gerçek hikayelerden esinlenerek “Ceylin” adını taşıyan kurmaca bir uzun metraj film senaryosu yazan ATOM Film ekibi, filmi çekmek için teknik ekip, cast, mekan araştırmalarına başladı.

BEREKETLİ TOPRAKLARIN GERÇEKLERİNİ ANLATACAK

Adana’nın kırsal bölgelerinde kurulu çadır kentlerde olumsuz koşullarda yaşayan mevsimlik tarım işçilerinin gerçek yaşam öykülerinden kesitler sunacak olan “Ceylin” filminde, bu koşullar içerisinde yer alan, okula gitmek isteyen ve küçük yaşta evlendirme sorunuyla karşı karşıya kalan bir kız çocuğunun hikayesi anlatılacak.

SİNEMASEVERLERİN DESTEĞİYLE ÇEKİLECEK

Bereketli toprakların gerçekliğini tüm çıplaklığıyla yansıtan, küçük yaşta kız çocuklarının tarlada ve çadırdaki sıkıntılarını görünür kılan, seyircinin soluk soluğa izleyeceği bir film çekmeyi hedefleyen ATOM Film ekibi, Ceylin’in çekimiyle ilgili hem teknik, hem içerik, hem de dağıtım anlamında kendi öz kaynakları, sponsorluklar ve yerel destekler dışında sinemaseverlerin de desteğini bekliyor. Fongogo üzerinden başlatılan kampanyaya destek verenlere çeşitli ödüller de sunulacak.

NEDEN FARKLI BİR FİLM?

Farklı bir film çekerek Çukurova’da tarlalarda yaşayan mevsimlik tarım işçisi kız çocuklarını görünür kılmak istediklerini Ceylin filminin yapımcılarından Mehmet Sarıca, “Yılmaz Güney, Orhan Kemal, Erden Kıral’lardan bu yana bu konular unutulduğu için, küçük yaşta evlendirilme sorununu hala devam ettiği için, Türkiye sinemasına uzun yıllar sonra bereketli topraklardan kalıcı bir eser bırakmak için, bu sesi film festivalleri ve diğer platformlar vasıtasıyla herkese duyurabilmek için Ceylin’in sessiz çığlığını beyaz perdeye aktarmak istiyoruz. Verilecek her destek, ikincilleştirilen, ötekileştirilen kadınların ve çocukların sesinin dünyaya duyurulması konusunda büyük anlam taşıyor” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor