Aura Sitesi’nde patlayan trafo site sakinlerinde korku ve paniğe yol açtı

(HABER MERKEZİ)-Sahil sitelerinde yaz dönemiyle birlikte artan elektrik ihtiyacı, gerekli bakım ve onarım yapılmayan trafoların aşırı sıcaklarla birlikte patlamalarına ve elektrikten kaynaklı yangınlara yolaçıyor. Son olarak Aura Sitesi’ndeki trafonun patlaması korku ve paniğe yol açarken, elektrikli ev aletlerinin de bozulmasıyla maddi zarar da meydana getirdi.

Altyapı yetersizliği, bakım ve onarım çalışmalarının zamanında yapılmaması ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmeye başladı.

Yaz mevsimi nedeniyle sahillere ve yaylalara akın eden Adanalılar; bir nebze olsun serinlemek, tatil yapmak ve yılın yorgfunluğunu üzerlerinden atmak isterken; hizmet sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar tarafından mağduriyete uğruyor.

Haber vermeksizin yapılan elektrik kesintileri, yükselen voltajın yanısıra elektrik arızaları küçük ev aletlerinin bozulmasının dışında trafo patlamaları tehlike arz ediyor.

ADANALI MERSİN’E AKTI

Akdeniz’in incisi konumunda olan Mersin’in İlçesi Erdemli adeta Akdeniz kıyısı boyunca uzanıyor. Bir çok tatil merkezi ve yoğun nüfuslu siteler göz alıyor. Bir çok vatandaş; yaz aylarını bu siteler ve merkezlerde geçiriyor.

Ancak parası olanın, aklı esenin, diplomasız müteahhitlerin hücumuna uğrayan bu sahillerde rastgele, imar kanununa uygun olmayan, kıyı şeridini işgal eden 1+1 ve 2+1 oarak inşaa edilen tatil evleri herşeye rağmen alıcı da buluyor.

Yaz aylarında yerli nüfusun adeta 10 katına ulaşan yoğunluk, ciddi bir artışa yol açarken, kanalizasyon, su ve elektrik gibi altyapı tesislerini de olumsuz etkiliyor.

Özellikle sık sık yaşanan elektrik kesintileri; vatandaşıo canından bezdiriyor.

Geçtiğimiz hafta Arpaçbahşiş’de bulunan AURA SİTESİ büyük bir faciayı adeta ucuz atlattı. Bakım-onarım yapılmaması, eskiyen yeraltı kabloları ve aşırı sıcaklar yüzünden trafo patladı. Çıkan yangından paniğe kapılan site sakinleri yaşananlara tepki gösterdi. Site çalışanları ve tatilciler tarafından kendi imkanlarıyla söndürülen yangın korkuya neden oldu.

Yangında sitenin elektrik tesisatı zarar görürken, çıkan zehirli dumanlardan etkilenen tatilciler kendilerini sahile zor attı.

Bölgeden sorumlu elektrdik dağıtım şirketini suçlayan tatilciler; “Yaz aylarında nüfus yoğunluğu kat be kat artan bölgedeki konutların enerji tüketimi de haliyle artıyor. Özellikle kış döneminde gerekli bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilmiş, ihtiyacı karşılayacak gerekli yatırımlar yapılmış olsa bu sorun yaşanmayacaktı. Büyük bir facia yaşayabilirdik. Bunun sorumlusu kim? Fatura tehsilinde gösterdikleri titizliği hizmet verirken göstermeyen sorumlu elektrik şirketini kınıyoruz. Hepimizin can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor” dediler.

AURA SİTESİ Yöneticisi Mustafa İnce; gerekli duyarlılığı göstermeyen, ihtiyaca cevap vermeyen, sorumluluklarını yerine getirmeyen elektrik şirketinden şikayetçi olduklarını belirterek, “Kendi çabamızla yangını söndürdük. Son anda büyük bir faciayı ucuz atlattık. Daha kötüsü de olabilirdi. Sitemiz sakinleri büyük bir korku ve panik yaşadı. Sadece bizim sitemiz değil, sahil boyunca yer alan bir çok site yöneticileri de şikayetçi. Gerekli önlemler neden alınmıyor. Tesisatlar neden yenilenmiyor. Bakım ve onarım çalışmaları neden yapılmıyor. Daha büyük bir facia mı yaşanmalı?” diye soruyor.

Yangının söndürülmesinin ardından gerekli tutanakları tuttuklarını, tespit yaptıklarını ve sorumlu elektrik şirketinden şikayetçi olduklarını söyleyen Aura Sitesi Yöneticisi İnce; yetkilileri göreve çağırdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor