Av.Küçük: Barolar teslim alınamaz

(HABER MERKEZİ)-Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baroların hukuksuzlukları ve adaletsizlikleri dile getirdiği zamanlarda ısıtılarak gündeme getirilen, son günlerde Diyanet İşleri Başkanının cuma hutbesinden sonra siyasi iktidarın yeniden raftan indirdiği ve kamuoyunun dikkatle takip ettiği Avukatlık Kanunu ve seçim sistemine ilişkin değişiklik tasarısı hakkında açıklamada bulundu.

Avukatlık Kanunu ve seçim sistemine ilişkin yapılması düşülen değişiklik şu sıralar tartışılmaktadır.

2009 yılında bir FETÖ projesi olarak yazılan ve o dönemin Devlet Denetleme Kurulu raporlarına da yansıyan bu durum siyasi iktidar tarafından temcit pilavı gibi sürekli ısıtılarak ne yazık ki barolara karşı bir baskı unsuru olarak kullanılmaya çalışılmaktadır. Bu tasarının ve içeriğinin kabulü mümkün değildir.

BAROLARIN TEK BİR İDEALİ VE HEDEFİ VARDIR; HER YERDE, HER ZAMAN, HERKES İÇİN ADALET.

Barolar, ülkemizin içinden geçtiği hukuksuz karanlık günlerde yurttaşların özgürlük ve adalet arayışında onlara ses verebilen yegane kurum hüviyetini almış durumdadırlar.

Bizler, avukatlar ve barolar yurttaşların demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinde yaşamalarının garantisi olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda; siyasi iktidar ve güç odakları dahil olmak üzere, tüm kişi, kurum ve kuruluşların anayasal sorumluluklarını yerine getirmesi için yılmadan çalışacağız.

Siyasi iktidar temsilcilerine buradan çağrımız; iki aydan bu yana salgın hastalık tehlikesi nedeniyle ülkemiz ekonomik krize düşmüş, işsizlik ve çaresizlik almış yürümüş, meslektaşlarımız da bürolarına kilit vurmak durumunda kalmıştır. Bu ortamda yardıma muhtaç meslektaşlarımız tabir yerindeyse can çekişmektedir. Zor duruma düşen tüm meslektaşlarımıza ayrımı gözetmeksizin destek sağlanmalıdır.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve yönetimini de bu noktada göreve ve etkin çözümler üretmeye davet ediyoruz. TBB tüm imkanlarını, kamuoyuna sürekli açıklanan destek paketlerinden de somut ve ciddi fon ve pay alarak, bu zor durumdaki meslektaşlarımıza aktarmalıdır.

Baromuz, halkın adalet arayışının temsilcisi sıfatıyla Avukatlık Kanunu uyarınca görevlendirildikleri tüm alanlarda, her türlü yapıcı çalışmayı sürdürecektir.

Halkın ve yurttaşın hak arayışının, adalete erişiminin, özgürlüklerin sesi ve teminatı olan baroları vesayetçi ve eksenine almaya dönük çabalar nafiledir. Barolar siyasi iktidar veya hiçbir güç odağı tarafından teslim alınamaz, hukuk devletini ve demokrasiyi savunmalarının önü kesilemez, savunma susturulamaz.

Gün BÖLÜNME değil, gün BİRLİK zamanıdır. Gün AYRIŞMA değil, gün KUCAKLAŞMA zamanıdır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor