Av.Küçük: Emperyalizme karşı kazanılmış en büyük zaferimizdir

ADANA (BÖLGE)-?Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunun ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferinin 97. Yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“30 Ağustos ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun, milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğünün sembol günlerinden birisi, toplumsal birlik ve dayanışmamızın önemli bir göstergesidir.

30 Ağustos, İstiklâl mücadelemizin zaferle taçlandığı, Cumhuriyetimizin temellerinin inşa edildiği, tarihten silinmek istenen bir milletin direniş ve dirilişinin yükseldiği ve tüm ezilen milletlere moral ve heyecan kaynağı olduğu bir gündür. 

30 Ağustos; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin doğru kararlarıyla, bağımsız ve özgür Türkiye Cumhuriyeti yolunda ve emperyalist güçlere karşı ulusça kazanılan zaferin adıdır.

Ülkemiz 26 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruzla başlayıp 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanmış olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle bağımsızlığını yedi düvele ilan etmiştir.

Bir yandan saltanat, öbür yandan emperyalizm bu savaşta yenilmiştir.

Emperyalist güçlere karşı elde edilen bu zaferle Ulusumuz küllerinden yeniden doğmuştur.

Bugün ‘30 Ağustos halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir’  diyenlere de şunu hatırlatırım:

Milli duygular önemlidir ve bizi birbirimize bağlar. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup, kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. 30 Ağustos Zafer Bayramı bayramdan ötedir. Emperyalistlere verilen dersle bir Ulus ve Cumhuriyeti doğuran mazlumlara ilham kaynağı olmuş önemli bir mihenk taşıdır.

Büyük deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın son taarruzunu başlatmadan önce çadırına kitaplar götürmüş, zaferden hemen sonra ise “asıl savaşımız şimdi başlıyor, gerçek siperlerimiz kitaplardır” diyerek geleceği işaret etmiştir. Asıl düşmanımız olarak cehaleti ve gerçek siperlerimiz olan kitapları işaret ederek bir ulusun sadece bugününü değil, yarınlarını da kurtarmak istemiştir.

Bağımsızlığı karakter olarak özümsemiş bir Ulusun emperyalist güçlere karşı topyekûn destansı direnişinin en güzel örneklerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97. Yılını kutluyorum.

Adana Barosu mensupları olarak, Ulusumuzun ve yurttaşlarımızın bu önemli bayramını yürekten kutlarken; büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve düşünce arkadaşlarını, kahramanlarımızı saygıyla anıyor; çağdaşlaşma yolundaki laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak yaşatmak kararlılığında olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu yolda sarsılmaz adımlarla ilerleyeceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Saygıyla sunarım.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor