Av.Küçük: Terörü ve terörden medet umanları lanetliyorum

ADANA (BÖLGE)-Adana’nın Merkez Yüreğir İlçesi’ndeki Kozan Yolunda bu sabah 07.20 sularında Çevik Kuvvet Polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı bir patlayıcı ile terör saldırısı düzenlendiği açıklandı.  Olayda 1 polis memuru ile 4 kişinin hafif yaralandığı bildirildi.

Olayın duyulmasının ardından Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana’da 25 Ekim 1996 tarihinde bir kadın teröristin Emniyet Müdürlüğü’ne Çevik Kuvvet Şubesi önünde bombalı intihar saldırısı düzenlediğini, o saldırıda 3’ü polis 5 kişinin hayatını kaybettiğini,   8 polis ile 12 kişinin de yaralandığına dikkat çekti. Son olarak 24 Kasım 2017 tarihinde Adana Valiliğine bombalı saldırıda ise 2 kişinin şehit olduğunu 33 kişinin de yaralandığını anımsattı. 

O olaydan 2 yıl sonra ilimizde böyle bir saldırının gerçekleşmesinin derin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Maalesef terör saldırıları asker, polis, masum ve sivil yurttaşlarımızı hedef almayı sürdürüyor. Bombalı terör saldırısının ilimizde de yaşanması bizleri derinden sarsmış ve üzmüştür. 

Bu hain terör saldırıları birlik ve beraberliğimize zarar vermeyi, istikrar ve güven ortamını bozmayı hedeflemektedir. Ancak tüm hain planlarına rağmen bu hedeflerine ulaşamayacaklarına ve ülkemizin bu zor günleri atlatacağına inancım tamdır.   Siyasi iktidarı, sorumluluk makamındaki yetkilileri bu tür saldırıları engellemeye yönelik daha sert ve ciddi tedbirler almaya; saldırganları da yakalayarak adalete teslim edilmelerini istiyoruz. Ülkemizin bu terör belasından bir an önce kurtulmasını diliyorum. Terörü ve terörden medet umanları bir kez daha lanetliyor, kınıyorum.

Emniyet Teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Terör saldırılarında yaralanan polis memurumuza ve yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor