Av.Süleyman Kılınç ebediyete uğurlandı

ADANA (BÖLGE)-Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını kaybeden Adana Barosu mensuplarından Av. Süleyman Kılınç için eski adliye (TAŞ BİNA) binasında cenaze töreni düzenlendi.

Adliyede düzenlenen cenaze törenine, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun,Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, hakim, savcı, yönetim kurulu üyelerimiz, önceki dönem Baro Başkanı Av. İbrahim Gazioğlu ve avukatlar, ailesi ve yakınları katıldı.

Törende bir dakikalık saygı duruşu ve merhum avukatın özgeçmişinin okunmasından sonra Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Ne yazık ki bu hafta iki önemli değerli üstadımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.  Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, sıkıyönetim mahkemeleri de dahil olmak üzere birçok il ve ilçe de  yargı camiamızın her kademesinde görev almış önemli bir meslektaşımdı. Benim de dostum diyebileceğim çok önemli paylaşımlar içinde olduğum bir abimdi. Avukatlığa başladıktan sonra da birlikte bazı davaları takip etme şansına ve onuruna sahip oldum. Bilgisini, deneyimini, dostluğunu hiçbir zaman esirgemeyen ve bir o kadar da alçak gönüllü yapısı ve kişiliğiyle her zaman hatıralarımızda yer edecektir. O’nun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Ailesine, meslek camiamıza sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Ruhu şad olsun.”

Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü de, “Hatay Cumhuriyet Başsavcısı iken bize her zaman yardımcı olurdu. Bize her konuda örnek isimdi. Üzüntülerimi ifade ederken rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum” dedi.

Törende Adana Barosu mensuplarından Av. Orhan Fettahlıoğlu ise merhum avukat ile  ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Merhumu erken sayılacak bir yaşta kaybettiklerini, ailesinin acılarını paylaştığını vurguladı.

Oğlu Av. Tolga Kılınç da katılımcılara dayanışmalarından ve acılarını paylaşmalarından ötürü teşekkür etti.

Vefat eden Av. Süleyman Kılınç’ın naşı törenin ardından kalabalık bir meslektaş ve sevenlerinin eşliğinde Tarsus Güney Mezarlığına götürüldü. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra defnedildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor