AVRUPA İNADINDAN VAZ GEÇMEYEN DEMİRSPOR VE YUNUS AKGÜN

Adana Demirspor, süper ligin 32. Haftasında, saha ve seyircisi önünde güzel bir oyun sonrasında Altay’ı 3-1 yenerek Avrupa inadından vaz geçmediğini kanıtladı.

Her iki yarıda da galibiyete koşullanan Adana Demirsporlu futbolcular, çok koştular, kanatları iyi kullandılar. 18 kez rakip kaleye şut çekerek gününde olan kaleci Lis’i adeta bunalttılar. Rakibine oranla daha fazla gol pozisyonu buldular, attıkları gollerde de antrenmanlarda üzerinde çok çalışılmış hazırlıklar olduğu dikkati çekti.

Mavi-lacivertli futbolcular geçtiğimiz maçlarda olduğu gibi, kendilerine yakışmayan goller kaçırıyorlar. Başta Akintola olmak üzere, Yunus Akgün, Belhanda, Assambalonga, adeta gol kaçırma yarışına girdiler. Yunus Akgün’ün bir şutu direkten döndü.

Balotelli ve Vargas direkt on birde olmalıydı. Bu gibi yıldız oyuncuları yedek kulübesine oturtmanız halinde küstürürsünüz.  Demirspor’da golleri 33. Dakikada Younes Belhanda, 36. Dakikada Samet Akaydın, 87. Dakikada ise penaltıdan Mario Balotelli attılar. Altay’ın tek golünü savunma hatasını iyi değerlendiren Naderi attı.

Sahada basmadık yer bırakmayan, yüreğinle oynayan, rakiplerine adeta kök söktüren, rahat adam geçen, sürekli faul ile durdurulan Yunus Akgün, her maçta aynı performansıyla alkış topladı. Adana’yı, Demirspor’u ve takım arkadaşlarını çok seven Yunus Akgün’ün gönlü ne yazık ki geldiği kulüp olan Galatasaray…. Dileriz, başkan Murat Sancak, zor da olsa Yunus Akgün’ün Adana’da kalması için bir çaba gösterir. Kaleci Muric’in de hakkını teslim etmek gerekir. 2 mutlak golü önledi.

Mavi-lacivertli kulüp puanını 52’ye yükseltti. Düşünüyorum da küme düşmesi kesinleşen Malatyaspor yenilgisi olmasaydı puan cetvelinde daha yukarılarda yer alırdı. Gerçi 3 puanlı sistemde 6 hafta içinde daha çok değişiklik yaşanır gibi…

Hakem, Arda Kardeşler, özellikle Yunus Akgün’ün 3 kez ceza sahası içinde düşürülmesini es geçti. Sertliğe izin verdi. Ayrıca kartlarını yerinde kullanmadı. Demirspor haklı bir galibiyetle ilk 4 arasına girme inadını sürdürdü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor