AYÇİÇEK MEVSİMİ BAŞLIYOR

Yaz mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber ayçiçekleri de yüzlerini kaldırmaya ve güneşe doğru dönmeye başladı. Haziran’ın gelmesine çok kısa bir zaman kala Adana’da tarlalar ayçiçekleriyle sarıya boyandı.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)- Verimli topraklara sahip olan ve ne ekersen ek çıktığı topraklar olan Adana, ayçiçeği üretimi konusunda yine başı çekiyor. Adana’da yaklaşık 60 bin hektar alana ekimi yapılan ayçiçekleri yüzlerini göstermeye ve tarlaları sarıya boyamaya başladı. Hazirana doğru gelişmeye başlayan ve ağustos-eylül ayları arasında da yapraklarını dökerek tam olarak olgunlaşan ayçiçeğinin bu aylarda hasadı yapılır. Fakat ayçiçeğinin Adanalılar için tek önemi ekonomik yönden değildir. Ekonomik yönden şehre büyük katkı sağlasa da Adanalılar ayçiçeğini fotoğraf çekilme aracı olarak da görüyor. Tarlaları sarıya boyayan ayçiçekleri aynı zamanda Adanalı vatandaşların sosyal medyalarını da sarıya boyamaya hazırlanıyor.

Ekildiği alanın büyük olması dolayısıyla görünüşüyle dikkatleri üzerine çeken ayçiçeği, diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da Adana halkına görsel şölen sunmaya hazırlanıyor. Ayçiçeği, yalnızca ekimi, hasadı ile bilinmiyor. Aynı zamanda yaz aylarında insanların fotoğraf çekilmek için kullandığı ürünlerden bir tanesi. Tam olgunlaşmadan ve çiçekleri dökülmeye başlamadan tarladaki sapsarı ve yeni açmış haliyle insanlar ayçiçekleri ile fotoğraf çekiliyor ve paylaşıyor. Son yıllarda adeta gelenek haline gelen ‘ayçiçekle fotoğraf çekilip paylaşma mevsimi’ Adanalılar için yine geldi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor