Aydar: Artık israf olmayacak

ADANA (BÖLGE)-Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, israf düzenine son vermek amacı ile kiralanan araçları iptal ederken, hurdalığa atılan araçları bir aylık kira bedeli karşılığında tekrar hizmete kazandırdı. Yenilenen hizmet araçları düzenlenen törenle tanıtıldı.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Ankara Milletvekili  Parti meclis üyesi Tekin Bingöl, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Orhan Sümer, Ayhan Barut ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katıldığı araç tanıtım töreninde tüm ceyhanlıların gözleri önünde hurdaya atılmış 22 araç  yepyeni hale getirilerek Ceyhanlıların hizmetine sunuldu.

Hemşerilerinin bir tek kuruşunu dahi heba etmeyeceğini belirten Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, “Bugün tarihi bir gün, bugün çok önemli bir gün, Ceyhan’ın değişeceği, Ceyhan’ın kaderinin bizlere emanet edildiği bir gün. Gördünüz israf düzenini, gördünüz iş bilmez yöneticileri, gördünüz onca yılımızı heba edenleri, artık Ceyhan da israf olmayacak. Ceyhan’da Adana da sizleri düşünenler var, israfa son verenler var” dedi.

Adana’da israfın son bulduğunu dile getiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Göreve gelir gelmez ne dedik, ‘Adana bir, israf sıfır’ işte Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın yaptığını gördünüz. Bir belediye de bu kadar israf olursa Adana’yı siz düşünün. Su kuyularından tutun, mazotlar dan, araçlardan bir ton iş çıkartıyoruz. Aski ve büyükşehirde ayda 4 trilyon araç kirasını iptal ettim. Sadece araçlardan Askinin gelirini arttırdık, giderini azalttık. Yumurtalık’da arıtma yok, Ceyhan’da doğru düzgün çalışmıyor, Karataş, Kozan, İmamoğlu, Pozantı, Tekir, Saimbeyli, Tufanbeyli’de arıtma  yok, Adana’nın üçte birinde su yok. Göreve geldiğimde Büyükşehir belediyesine 3.2 borç beklerken 4,5 milyar borç ile karşılaştım. Borç önemli değil iş yapmış olabilirler. Peki bütçeye baktım, bütçe her ay 60 milyon eksik geliyor, 95 milyon gelir var, 150-160 milyon gider  var. Hiç iş yapma şansınız var mı? 15.000 bin çalışanın var kaldırmıyor işe gelmeyenleri, bankamatikcilere para vermeye devam mı edeceğiz? Bize PKK’lı diyenlerle devam mı edeceğiz, peki işe gelip huzur bozanlara para vermeye devam mı edeceğiz? Biz emekçiyi atmayız, biz emekçi dostuyuz. Ben Büyükşehir  belediyesi bütçesini  eksiden kurtardım, artıya geçirdim. Ben 2.500.000 milyon  insana hizmet edecek biriyim bütçesini de sorgulamak zorundayım. Yılbaşında borç üreten değil artık, artı üreten bir belediye bütçesi olacak. Ceyhan çok önemli, Ceyhan’da çok çalışıyorsun diyorlar, Ceyhan gerçekten bizler için çok değerli ve çok farklı, Ceyhan artık başka bir Ceyhan olacak, eskisinden daha da güzelleşecek” ifadelerini kullandı.

Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Ceyhan  halkı çok şanslı, Kadir Aydar gibi genç, dinamik bir başkanı var. Değerli kardeşlerim biz sadece laf üretmiyoruz, belediye başkanlarımızın yaptığı icraatlar ortada söylemekle de kalmıyoruz, hep yaptığımız işi icraata döküyoruz. Bunun arkasından ben inanıyorum ki yapılacak genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecektir belediyelerde yaptığımız hizmetleri tüm Türkiye’de eşit adaletli bir şekilde gösterilecektir” dedi.

Vekil Bulut, “Şahsen biz Kadir başkandan çok memnunuz, tüm Türkiye’de konuşulur halde. Bakın sosyal medyasına gecenin bir yarısı Kadir Aydar, Zeydan Başkanımın gönderdiği asfaltı yola döküyor. Şu an ceyhana bir baktığımızda Ceyhan’ın her yeri siyah asfaltla kaplı, sizler çok daha iyisini hak ediyorsunuz. Kadir Aydar sadece yollar yapmayacak, sadece belediye hizmetleri yapmayacak, kültürel faaliyetlerde de Ceyhan’ı eski haline getirecek” dedi.

Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Adana Milletvekili Parti Meclis Üyesi Tekin Bingöl ise İstanbul, Adana, Ankara, Ceyhan olmak üzere israfın son bulduğunu belirterek Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a teşekkür ettiler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor