“Aydınlık bir ülke için mücadelemizden geri adım atmayacağız”

İlerici Kadınlar Derneği HÜDA-PAR’lı ve Yeniden Refah Partililerin meclise girmesine tepki olarak açıklama yaptı.

(HABER MERKEZİ)- 14 Mayıs seçimleri sonucunda TBMM’de HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partililerin milletvekilleri de yer almıştı. Buna tepki olarak İlerici Kadınlar Derneği konuyla ilgili açıklama yaptı.

“Laikliğin ayaklar altına alındığı, kadın haklarının seçim ittifaklarında pazarlık konusu haline getirildiği, radikal İslamcıların mecliste temsiliyet kazandığı bu süreçte, kadınların üzerindeki baskının artacağı, kazanılmış haklarımıza bir bir göz dikileceği karanlık bir tabloyla karşı karşıyayız” diyen dernek, gericiliğe karşı ülkenin ilerici birikimi ve kadınların yüz yıllara dayanan mücadelesi geçmişte olduğu gibi bugün de bu karanlık zihniyete geçit vermeyeceğini belirtti. “Aydınlık bir ülke için mücadelemizden geri adım atmayacağız” diyen dernek üyeleri “Kadınları bu karanlık tablodan kurtaracak olan, çocuk yaşta evliliği savunanlara, kadınların haklarına saldıranlara karşı laiklik bayrağını yükseltmektir” de dedi.

“BİZ EŞİTLİKÇİ BİR TOPLUMSAL DÜZEN İSTEYENLERİZ”

İlerici Kadınlar Derneği paylaştıkları açıklamanın devamında şunları aktardı:

“İlerici Kadınlar Derneği olarak, 2015 yılında yeniden kuruluşundan bu yana ‘laiklik kırmızı çizgimizdir!’ diyerek laiklik mücadelesini en başa yazdık. Gericilikle işbirliğine varan “özgürlükçü laiklik” söylemine karşı laiklikten vazgeçmediğimizi dosta düşmana ilan ettik.

Bugün de gericiliğe boyun eğmeyen, haklarından vazgeçmeyen 21 yıldır AKP karanlığına inatla teslim olmayan tüm kadınları İKD saflarında mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz!

Biz aydınlanmacıyız. Biz eşitlikçi bir toplumsal düzen isteyenleriz. Biz özgürlüklerimizden vazgeçmeyenleriz. Ve biz milyonlarız. Biliyoruz ki haklarımızı da geleceğimizi de “uzlaşmayla” değil, ancak mücadeleyle kazanabiliriz. Biliyoruz ki gücümüz örgütlülüğümüzdür. Umut örgütlü gücümüzdedir.

Gericilerle hesabımız var! Laiklik düşmanlarıyla hesabımız var! Güç ver, umudu örgütlü mücadelemizle büyütelim! Güç ver eşit, özgür, laik bir ülkeyi hep birlikte kuralım!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor