Ayhan Barut, “Yurttaş borç ve icra batağında”

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut, yaptığı yazılı açıklamayla, Türkiye’de yurttaşların bankalara ve finans kuruluşlarına yaklaşık 3.5 trilyon borcu bulunduğunu, icralık dosya sayısının da 22 milyonu aştığını söyleyerek AKP iktidarına tepki gösterdi.

AKP’nin halka yalnızca açlık, yoksulluk, icra ve borç dayattığını aktaran Barut, “Ülkemizde yaşanan krizin adı ekonomik değil AKP’nin bile isteye uyguladığı, ısrarla sürdürdüğü siyasi ve yönetim krizidir. Bu düzenden ilk seçimde mutlaka kurtulacağız” dedi.
“SEBEP OLANLAR ÇÖZÜM ÜRETMEZ”
AKP iktidarının yanlış ekonomi politikalarından kaynaklı yüksek enflasyon, rekor düzeydeki işsizlik ve bitmek bilmeyen fahiş zamların halkın ocağını söndürdüğünü aktaran Barut, “Ülkemizde emeklisinden işsizine, esnafından çiftçisine, işçisinden memuruna herkesin hayatı alt üst oldu. Ocaklar sönüyor, sebep olan iktidar ise bu yangını söndürmüyor. Üstüne daha da krizi derinleştirip ülke ekonomisini yıkıp geçiyorlar” dedi.
“ÜRETEN BİR TÜRKİYE İÇİN”
Türkiye’nin AKP eliyle uçuruma sürüklendiğini ve bedeli yurttaşların ödemeye devam ettiğini bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Ne acıdır ki bugün ülkemizde icra dairelerindeki dosya sayısı 22 milyonu aştı. Fahiş zamlar, yüksek enflasyon ve artan vergiler gibi yükler geçimi bitirdi. Sonucunda yurttaşların bankalara bireysel kredi ve kredi kartı borçları yaklaşık 3.5 trilyon lirayı aştı. Bu sorunların bilinçli olarak sebebi olanların çare üretmeyeceği ortada. Ekonomideki bu bataklığı kurutmadan sorunlara kalıcı çözüm bulunmaz. Halkımızı borç ve icra batağına sokan bu iktidarı değiştirmemiz gerekiyor. Üreten, ürettiğinden kazanan, tüketebilen bir Türkiye için projelerin ortaya konması şart. Hukukun üstünlüğünden planlı üretime, emeğin en yüce değer olduğu anlayışla halkçı projelerle biz her soruna çare bulacağız. Bu kara düzenden halkımızın desteğilme ilk seçimde mutlaka kurtulacağız.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor