Ayhan Barut’tan buğday ithalatına sert tepki

(HABER MERKEZİ) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) aracılığıyla 400 bin ton buğday ithalatı kararını sert sözlerle eleştirdi. AKP’nin 18 yıllık iktidarı boyunca 60 milyon ton buğday ithal edilip 15 milyar dolar ödendiğini aktaran Barut, “İş bilmez AKP iktidarının ithalat sevdası artarak sürüyor. İthalata değil çiftçi ve tarımımıza destek verilsin” dedi.
“İTHALAT HEP GÜNDEMDE”
Çukurova’da Mayıs ayında hasadı yapılacak buğday ekili tarlada konuşan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, “Buğday ülkemiz açısından stratejik önemdedir ve pandemi döneminde güvenli gıdaya erişimin önemi daha çok anlaşılmıştır. Bütün ülkeler bu dönemde insanlarının ihtiyaçlarını karşılarken, tarım ve gıdada iş bilmez AKP iktidarı sürekli ithalatla gündeme gelmektedir” diye konuştu.
“BİN 600 LİRADAN ÇİFTÇİDEN ALDILAR, 2 BİN 200 LİRADAN İTHAL EDECEKLER”
TMO’nun 400 bin ton buğday ithalatı kararına tepki gösteren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“AKP’nin ithalat sevdası yeni değildir. Yıllardır ithalat politikaları artarak sürüyor. 18 yıllık AKP iktidarı döneminde toplamda 60 milyon ton buğday ithal edilmiş, karşılığında 15 milyar dolar para yurtdışına aktarılmıştır. Oysa bu parayı kendi tarım ve çiftçimize verselerdi bunu fazlasıyla üretirdik. Geçtiğimiz Haziran ayında buğday hasadında ton başına buğday bin 600 liradan çiftçimizden aldılar. Şimdi tonu 2 bin 200 liradan buğday ithal edecekler. Madem bu fiyattan buğday ithal edecektiniz, neden kendi çiftçimizden ucuza buğday aldınız? Bu aradaki fark ve destekleri çiftçimize verelim. Tarımımız ve çiftçimiz kalkınsın, üretim artsın. Bu sağlansın ki güvenli gıdaya erişimin önündeki engeller kalksın. Gelin ithalata değil çiftçimize destek verelim.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor