Aytaç Arman son yolculuğuna uğurlanıyor

(HABER MERKEZİ)-Önceki gün tedavi gördüğü hastanede vefat eden 69 yaşındaki usta oynucu Aytaç Arman için Beyoğlu Atlas Sineması’nda tören düzenlendi. Bir süredir kanser tedavisi gören sinema ve tiyatro oyuncusu 69 yaşındaki Aytaç Arman öncecki gün tedavi gördüğü İstanbul Onkoloji Hastanesi’nde vefat etti. Arman için dün Beyoğlu Atlas Sineması’nda tören düzenlendi. Törene Kadir İnanır, Mahsun Kırmızıgül, Nuri Alço, Ercan Kesal, Halil Ergün gibi sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Aytaç Arman bugün memleketi Adana’daki Kabasakal Camisi’ndeki kılınacak öğle namazının ardından Kabasakal Mezarlığı’na defnedilecek.

Aytaç Arman 22 Haziran 1949 tarihinde Adana’da doğmuştur.

Gerçek adı Veysel İnce’dir. Adana’da Erkek sanat Enstitüsü’nü bitirdi.

1966 yılında Tarsus’ta bir boya fabrikasında işçiında Mimarlık ve Mühendislik fakültesinde okurken Ekstra Ekspres gazetesinin açtığı artist yarışmasında ikinci oldu.

Aytaç Arman, 1971 yılındaSes Dergisinin açmış olduğu yarışmaya da katılır. Aynı yarışmadaTarık Akan birinci olurken, Aytaç Arman’da ikinci seçilir. Ardında sinema oyunculuğuna başladı. 1971 yılında Yılmaz Güney’in “baba” filminde oynadı.

Aytaç Arman, 1974 yılındaSüreyya Duru’nun yönettiği, Perihan Savaş ile baş rolünü paylaştığı “Bedrana” adlı film; 11.Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda En iyi 2. Film” ödülü aldı. 1977 yılında baş rolünü Semra Özdamar’la paylaştığı; Süreyya Duru’nun yönettiği “Kara Çarşaflı Gelin” 14. Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda “En İyi Film” ödülü kazandı.

1988 yılında Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda, başrolünü oynadığı,Ömer Kavur’un “Gece Yolculuğu” filmi “En İyi Film” ödülünü alırken, Aytaç Arman da “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

Aytaç Arman, rol aldığı bir çok sinema filminden başka bir çok dizide de oynamıştır.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra Sinema emekçileri deneği üyeliğinden 18 yılla yargılandı. Beraat etti.

1985 yılında Necati Cumalı’nın hikayesinden senaryosunu Barış Pirhasan’ın yazdığı, yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı “Adı Vasfiye” adlı filmde Müjde Arile başrolde oynadı.

Çok sevdiği ve değer verdiği 1972 model mavi vosvos arabası vardır.

2006 yılında sinema yazarı Burçak Evren, Aytaç Arman hakkında biyografi kitabını yazdı.

Aytaç Arman, evlidir. Bir oğlu vardır.

Ödülleri
25. Antalya Film Şenliği – 1988, En İyi Erkek Oyuncu, Gece Yolculuğu
25. Antalya Film Şenliği – 1988, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Gönderilmemiş Mektuplar
25. Siyad Türk Sineması Ödülleri – 2003, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Gönderilmemiş Mektuplar 20. Londra Türk Film Festivali-2015, Yaşam Boyu Başarı Ödülü

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor