Bahçelievler İlkokulu öğrencileri Arkeoloji Müzesi’ni gezdiler

HABER: YENER EKİNCİ

Seyhan ilçesine bağlı Bahçelievler İlkokulu öğrencileri Arkeoloji Müzesi’ni gezerek, yaşadıkları coğrafyanın tarihi hakkında yerinde bilgi aldılar. Sınıf öğretmeni Turan Pekin’in gözetiminde yer alan 20 öğrenci, yaptıkları gözlemlerle ilginç deneyimler yaşadı.

ÇOCUKLAR GÖRDÜKLERİNDEN OLUMLU ETKİLENDİLER

Adana’nın geçmişten bugüne olan yaşantısına ışık tuttuklarını belirten Turan Pekin,  ‘’Tarihi devirler içinden bir su gibi aktık. Çukurova’nın değişimi ve gelişimini bizzat gördük. O çağlardaki yaşantısından bu günlere nasıl değişip dönüşerek farklılaştığını öğrenciler gözlemledi. Müze kompleksi içinde olan Arkeoloji , kent , sanayi ve moda, tekstil , edebiyat   müzelerini gezerek Çukurova’da ki  değişimleri gözlemledik. Arkeoloji Müzesinin mozaik bölümü olan camlı alandan çocuklar oldukça etkilendi. Doğal taşlarla yapılan yazı ve resimlerin canlılığına hayran kaldılar. Roma döneminden kalma lahitler, sütunlar görülmeye değerdi. Özellikle Fırtına Tanrısı, Ay Tanrısı’ndan öğrenciler etkilendi’’ dedi.

EDDEBİYATÇI VE YAZARLARI DA YAKINDAN TANIDILAR

Pekin, şunları söyledi, ‘’Adana Kent Müzesinde çeşitli meslekler görülmeye değerdi. Sanayi müzesinde ise pamuk, şeker kamışı , narenciye ve tahıllar ve bunlarla ilgili aletler geçmişten günümüze nasıl  değiştiğini topluca görme imkanı buldular. Tekstil de ki değişim ve gelişimi , hammadde pamuğun  iplikten dokuma ve modaya uzanan yolculuğu.. ve bunları beyaz kağıda döken edebiyatçı ve yazarları yakından tanıma fırsatı buldular. Bize buralara gelmemize imkan sağlayan Seyhan Belediyesi Ulaşım Müdürlüğüne, Gülbahçesi muhtarı Ali Arslan Bey’e ve Adana Arkeoloji Müzesi Müdürlüğüne ve çalışanlarına teşekkürü borç biliriz.’’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor