BAKAN KURUM 5 OCAK STADI KONUSUNDA ADANALILARI RAHATLATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana’da 33 bin kişilik UEFA standartlarında yen stadın temelinin atıldığı 2014 yılından bu yana Adanalıların “5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın yeri ne olacak?” diye merak ettikleri konuya açıklık getirerek “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla eski stadın yeri kesinlikle Millet Bahçesi” olacaktır şeklindeki açıklaması Adanalıları rahatlattı.

Vali Süleyman Elban ve AK Parti heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ettiler. Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Tamer Dağlı, M. Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru ile Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir ziyarette hazır bulundu.

Ziyaret sırasında görüşmenin ana başlıklarını tarihi 5 Ocak Stadının yeri ve Sinanpaşa’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını oluşturdu.

Bakan Kurum, Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu, Vali Elban ve Adana AK Parti milletvekillerine  hitaben “Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi eski stadın yeri kesinlikle millet bahçesine dönüştürülecek. Başka bir amaç uğruna kullanıma açılmayacak. Sizin huzurunuzda yıkımla ilgili talimatımı şimdi derhal veriyorum” şeklinde açıklama yapması hem Vali Süleyman Elban, hem de milletvekillerini mutlu etti.

Böylece TOKİ tarafından konut, işyeri, AVM olacağı şeklinde merak edilen ve 6 yıldır konuşulan sorulara da açıklık getirildi. 1938 yılında hizmete giren 1975 ve 1988 yıllarında tadilat gören ve genişletilen, 48 dönümlük Adana’nın en prestijli bölgesinde bulunan stadın adı, Adana’nın Düşman İşgalinden 5 Ocak 1922 kurtuluş günü, ayrıca Galatasaray ve Milli Takım Kaptanı Fatih Terim nedeniyle verilmişti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sahibi olduğu 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın yanı sıra, arkasında bulunan Gençlik Stadı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binasını kapsayan tesisler ile ilgili 15 Ağustos 2018 yılında Büyükşehir Belediye meclis üyeleri tesislerin millet bahçesi olması için karar almışlardı.

Kent genelinde sevinçle karşılanan ve Adanalıların yüreğine su serpen müjdenin takipçisi olan Vali, Elban ve AK Parti milletvekillerini kutluyoruz. Emeklerine sağlık. Dileriz en yakın tarihte Millet Bahçesi çalışmalarının başlatılmasıdır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor