“BAKAN KURUM’A GÜVENMEK İSTİYORUZ”

ADANA (BÖLGE)-Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın otel, hastane, AVM, rezidans olmasını istemeyen kadın muhtarlar, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Millet Bahçesi yapacağız sözüne güvenmek istiyoruz” dediler.

Reşatbey Mahallesi Muhtarı Zübeyde Nüvit Kana, Cemalpaşa Mahallesi Muhtarı Nercin Cevher ve Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nevin Biçer, BÖLGE GAZETESİ’ne yaptıkları açıklamada, 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın alanının çok değerli olduğunu, herkesin iştahını kabarttığını, millet bahçesi dışında düşünceye karşı olduklarını söylediler.

Bu gibi değerli alanlarda değişikliğe gidildiğinde yerel yöneticiler ile muhtarların da görüşünün alınması gerektiğinin altını çizen Kana, Cevher ve Biçer, konuşmalarda şunlara yer verdiler:

“1938 yılında hizmete giren, ayrıca 1975 ve 1988 yıllarında ışıklandırmanın yan ısıra genişletilen 16 bin 231 kişi kapasiteli stat, adını 5 Ocak 1922 Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşu ve gururumuz Galatasaray ve Milli Takım Kaptanı Fatih Terim’den almaktadır. 83 yıl önce o günün koşullarında nüfusun ve yerleşim birimlerinin böyle artacağını beklemeyen yöneticiler statı gerçekten çok merkezi bir alanda yapmışlar. Neyse ki yeni 33 bin kişilik yeni stat yapıldı. Burası kesin yıkılacak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın millet bahçesi olacağı müjdesini aldık. Buna inanmak ve güvenmek istiyoruz. Adana’mız her şeyin güzeli ve iyisine layık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana milletvekilleri ve valimiz Süleyman Elban’a  teşekkür ederiz.”

VALİ ELBAN’I STAT İLE İLGİLİ ZİYARET EDECEĞİZ

Göreve yeni gelen Vali Süleyman Elban’ın kendilerini çok önemsediğini ve birçok konuda görüşlerini aldığını belirten Kana, Cevher ve Biçer, sorunların çözümünde de yardımcı olduğunu ifade ederek, “Adana valiler konusunda diğer illere oranla hayli şanslı. Adana Akdeniz ile Güney Anadolu ve Doğu Anadolu’ya birbirine bağlayan, tarihi geçmişi, iklimi, sanayisi ve tarımıyla önemli bir kent.  Süleyman Elban, henüz Adana’da göreve başlayalı 8 ay kadar oldu. Sorunlarımızı götürdüğümüzde bizleri dinliyor, zaman ayırıyor ve çözümü konusunda hayli duyarlı davranıyor. Bu bağlamda, statın yeşil alan, kapalı semt pazarı, kütüphane, süsü havuzları ve göletler, çocuk oyun alanları, bisiklet yolu, otoparkın ve kadınların ürünlerini sergileyeceği stantların bulunduğu, sokak konserlerinin ve diğer sosyal aktivitelerin yoğun yaşandığı önemli bir uğrak yeri olması konusunda destek isteyeceğiz” diye konuştular.

Reşatbey, Cemalpaşa ve Kurtuluş Mahalleri’nin de yaklaşık 50-55 bin kişinin yaşadığını belirten  kadın muhtarlar, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine eklediler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor