BAKAN ŞİMŞEK; “EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRET BİZDE!” DEDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün sabah Bloomberg HT ve Habertürk ortak canlı yayınında Türkiye’nin gelişmeket olan ekonomiler arasında en yüksek asgari ücrete sahip olduğunu belirterek, asgari ücretin yeterli olduğunu açıkladı.  Türkiye’nin asgari ücret politikası üzerine önemli açıklamalarda bulunan Şimşek, Haziran 2024 itibariyle asgari ücretin 524 dolar olarak belirlendiğini ve bu yıl reel olarak arttığını ifade etti.

(HABER MERKEZİ)-Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg HT ve Habertürk ortak canlı yayınında katıldığı programda asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, Türkiye’nin asgari ücret seviyesini 8 farklı ülkeyle kıyaslayarak en yüksek asgari ücretin Türkiye’de olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

‘EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRET BİZDE’

“Asya’daki ülkelere, Endonezya, Filipinler, Tayland’a bakın, bir de Latin Amerika’daki Brezilya, Şili, Kolombiya’ya göz atın. Avrupa’da ise Bulgaristan ve Macaristan ile karşılaştırın. Polonya hariç, gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye’de asgari ücret düşük değildir.”

Asgari Ücretteki Artış ve Enflasyon

Son 20 yılda Türkiye’deki asgari ücretin reel olarak yüzde 5,5 arttığını belirten Şimşek, Türkiye’nin reel büyümesinin yüzde 5,4 olduğunu vurguladı. Şimşek, 90’lı yıllarda 100 dolar civarında olan asgari ücretin AK Parti döneminde dolar bazında ciddi bir artış gösterdiğini söyledi. Bakan Şimşek, “Asgari ücret artışı yüzde 49. İlk 6 aydaki enflasyon yüzde 20’lerde olacak. Yıl sonunda da Merkez Bankası’nın üst bandı yüzde 42. Böyle dahi kalsa, büyümeden daha fazla bir asgari ücret artışına tekabül ediyor,” dedi.

Bakan Şimşek’in bu açıklamaları, asgari ücretle çalışan vatandaşlar tarafından merakla beklenen zam beklentilerini de değerlendirdi. Şimşek, Türkiye’nin asgari ücret düzeyinin uluslararası alanda rekabetçi olduğunu vurgulayarak, bu konuda yapılan kıyaslamaların önemine dikkat çekti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor